Αθλητισμός

Ελεύθεροι σκοπευτές ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν τον «εισβολέα» στο Γερμανία-Γαλλία

Ελεύθεροι σκοπευτές ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν τον «εισβολέα» στο Γερμανία-Γαλλία
Γερμανία Γαλλία: Από ότι φαίνεται συμβαίνουν και αυτά καθώς ελεύθεροι σκοπευτές ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν τον "εισβολέα" εν τη κινήσει.

Στο ματς της Γερμανίας με την Γαλλία για το Euro 2020 ήταν επιστρατευμένοι και ελεύθεροι σκοπευτές. Να θυμίσουμε πως στον αγώνα κατάφερε να νικήσει η Γαλλία με αυτογκόλ του Χούμελς.

Παρόλα αυτά ο αγώνας είχε και τα απρόοπτα του. Όλα ξεκίνησαν όταν στην αρένα πέρασε ένας αλεξιπτωτιστής της Greenpeace. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Μονάχου, ελεύθεροι σκοπευτές ήταν έτοιμοι να βγάλουν από την μέση τον εισβολέα πριν από την αναμέτρηση Γερμανίας – Γαλλίας, σε περίπτωση που ήταν τρομοκράτης.

Τι δήλωσε ο Γιόαχιμ Χέρμαν

Το λόγκο της Green Peace που ήταν χαραγμένο πάνω στο ανεμόπτερο του φαίνεται πως έσωσε τον ακτιβιστή της Green Peace, ο οποίος έκανε αναγκαστική προσγείωση στον αγωνιστικό χώρο της Αλιάντς Αρένα λίγο πριν από την σέντρα της αναμέτρησης της Γερμανίας με την Γαλλία: «Οι ελεύθεροι σκοπευτές τον είχαν στην διόπτρα τους συνεχώς.

Αν η αστυνομία ήταν πεπεισμένη πως πρόεκιται για τρομοκρατική ενέργεια, τότε θα το είχε πληρώσει με την ζωή του. Το logo της Green Peace τον γλίτωσε», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν!

Το περιστατικό

Την εμφάνιση του πάνω από το «Allianz Arena», λίγο προτού γίνει η σέντρα στον αγώνα της Γαλλίας με την Γερμανία, για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro έκανε ένας απρόσκλητος επισκέπτης.

Ο απρόσκλητος αυτός επισκέπτης δεν ήταν άλλος, από έναν αλεξιπτωτιστή της Greenpeace, που εισέβαλε στο γήπεδο, με ένα κίτρινο ανεμόπτερο, το οποίο έγραφε «Διώξτε μακριά το πετρέλαιο. Greenpeace». Ωστόσο τα πράγματα, δεν εξελίχθηκαν για τον ίδιο όπως θα περίμενε καθώς μπλέχτηκε στο καλώδιο της spider cam και λίγο έλειψε να πέσει πάνω στους θεατές.

Από την πτώση αυτή σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, ένα άτομο κοντά στον γαλλικό πάγκο, το οποίο στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου. Ο απρόσκλητος εισβολέας αφού κατάφερε να προσγειωθεί στον αγωνιστικό χώρο, στην συνέχεια απομακρύνθηκε από την ασφάλεια του γηπέδου.

Το συγγνώμη της Greenpeace

Έπειτα από το περιστατικό αυτό, η Greenpeace πήρε θέση για το περιστατικό αυτό, για το οποίο και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο, καθώς όπως τόνισε οι ενέργειες της έχουν ειρηνικό σκοπό.

«Αυτή η δράση δεν είχε ποτέ σκοπό να διαταράξει το παιχνίδι ή να βλάψει τους ανθρώπους. Ελπίζουμε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι ενέργειές μας είναι πάντα ειρηνικές και μη βίαιες. Δυστυχώς, δεν πάνε όλα όπως είναι προγραμματισμένα, λυπόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια στο μήνυμα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο