Πως Να

Λεκές από κρασί: Πως να τον αφαιρέσετε

Λεκές από κρασί: Πως να τον αφαιρέσετε
Λεκές από κρασί: Αν και οι συγκεκριμένοι λεκέδες προκαλούν πονοκέφαλο υπάρχουν ορισμένοι τρόπο για να τους καθαρίσετε.
Λεκές από κρασί: Αν και οι συγκεκριμένοι λεκέδες προκαλούν πονοκέφαλο υπάρχουν ορισμένοι τρόπο για να τους καθαρίσετε.

Ο λεκές από κόκκινο κρασί σε οποιοδήποτε είδος υφάσματος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στην αφαίρεσή του. Ειδικό τρόπο χρειάζεται για να αφαιρέσετε γενικότερα λεκέδες από χαλί, αλλά και από μαγιονέζα.

Λεκές από κρασί: Οι τρόπο αφαίρεσής του

Με λευκό κρασί και μαγειρική σόδα

Κι όμως, το λευκό κρασί θα αποδειχθεί σωτήριο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όσο ακόμα ο λεκές είναι νωπός ρίξτε λίγο λευκό κρασί και βάλτε ακριβώς στο σημείο που έχετε λερωθεί λίγη μαγειρική σόδα. Το λευκό κρασί θα εξουδετερώσει το κόκκινο χρώμα και η σόδα θα απορροφήσει την υγρασία.

Λεκές από κρασί

Με αλάτι

Ρίξτε πάνω στον λεκέ, όσο αυτός είναι ακόμα υγρός, λίγο αλάτι. Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των λεκέδων, καθώς σταματάει την απορρόφηση του υγρού από τις ίνες του ρούχου.

Με λευκό ξύδι και σαπούνι

Ρίξτε λίγο ξύδι πάνω στον λεκέ και στη συνέχεια καθαρίστε το με υγρό απορρυπαντικό ή σαπούνι. Ξεβγάλτε το απορρυπαντικό ή το σαπούνι με άφθονο κρύο νερό. Το κρύο νερό, σε αντίθεση με το ζεστό ή το χλιαρό, θα φροντίσει να μην μείνουν στίγματα και σημάδια στο ύφασμα. Λεκές από κρασί

Με γάλα

Αυτό το tip μπορεί να εφαρμοστεί και σε λεκέ που έχει στεγνώσει. Βουτήξτε το ρούχο μέσα σε γάλα και άφησέ το να μουσκέψει για αρκετή ώρα, ιδανικά για ένα βράδυ. Στην συνέχεια σαπουνίστε με σαμπουάν ή πράσινο σαπούνι και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Πως αφαιρούμε λεκέδες από μαγιονέζα

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε, όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα μαγιονέζας στα ρούχα. Εργαστείτε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στο ρούχο και για να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ. Αφήστε τα να παραμείνουν για 10 – 15 λεπτά και απλώστε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή ένα καθαριστικό λεκέδων για στεγνό καθάρισμα. Αφήστε το να παραμείνει για μερικά λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments