Πολιτική

Βαρουφάκης: Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολίου

Βαρουφάκης: Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολίου
Βαρουφάκης: Φανατικά υπέρ του εμβολίου δηλώνει ο Γραμματέας του Μέρα 25, όμως τον ανησυχεί η στοχοποίηση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Φανατικά υπέρ του εμβολιασμού δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και ανησυχεί για τη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων από την κυβέρνηση. Να θυμίσουμε ότι ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε υποστηρίξει πως το  νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» θα οδηγήσει σε πέμπτο μνημόνιο, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του σε αυτό.

«Με ανησυχεί η στοχοποίηση των μη εμβολιασμένων. Εγώ είμαι φανατικά υπέρ των εμβολίων. Βλέπω μια τάση, για παράδειγμα πάρτε την φαεινή ιδέα να χωρίζονται οι χώροι στην εστίαση μεταξύ εμβολιασμένων και μη. Αυτό σύμφωνα με την κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με εμένα αυτό ισχυροποιεί την αντίσταση όσων είναι αρνητικά σκεπτόμενοι για τα εμβόλια και την εξουσία» σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλώντας στο RealFm.

Στρέφει περισσότερο εναντίον

«Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και βλέπω μια κυβέρνηση που τους στρέφει περισσότερο εναντίον των εμβολίων» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ο φόβος μας στο ΜέΡΑ25 είναι ότι επαναλαμβάνεται αυτό που έγινε πέρσι το καλοκαίρι. Υπάρχει μια φυσιολογική ύφεση και λόγω καιρού και λόγω καλοκαιριού, ελπίζουμε και εμείς τον Σεπτέμβριο να μιλάμε για το τέλος της πανδημίας αλλά δεν μπορούμε ως πολιτεία να υιοθετήσουμε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει και πέφτουν οι μάσκες, βγαίνουμε έξω… Ιδίως όταν έχουμε έναν σκληρό πυρήνα συμπατριωτών μας που αρνούνται τον εμβολιασμό» τόνισε.

Βαρουφάκης: Ένοχες διαστρεβλώσεις και σκόπιμες ανακρίβειες

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, μίλησε για «ένοχες διαστρεβλώσεις» και «σκόπιμες ανακρίβειες» και απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του ότι ως υπουργός Οικονομικών το 2015, έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες αντιτείνοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήθελε να τις οδηγήσει στο κλείσιμο.

«Εμείς λέμε ναι στις εύλογες διαφωνίες. Οι ένοχες διαστρεβλώσεις δεν βοηθούν τον διάλογο. Υπάρχει η παραδοχή του κ. Ντράγκι ότι είχε ζητήσει και είχε πάρει γνωμάτευση από ιδιωτικό νομικό γραφείο των Βρυξελών αν νομιμοποιείται να το κάνει. Το λέει ο ίδιος», είπε και κατέθεσε στα πρακτικά, σχετικά έγγραφα για την γνωμάτευση που είχε ζητήσει.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι στο Γιούρογκρουπ του Απριλίου του 2020, η ελληνική κυβέρνηση απεμπόλησε το δικαίωμα του βέτο, το μόνο, όπως είπε, «διαπραγματευτικό χαρτί που είχε μια πτωχευμένη χώρα, όπως η Ελλάδα». «Κάνατε έγκλημα. Απεμπολίσατε αυτή τη δυνατότητα που είχατε, δέσατε τα χέρια σας, φέρνοντας σήμερα ένα νέο μνημόνιο για την χώρα, καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments