Πολιτική

Ηλιόπουλος: Να σταματήσει το πλιάτσικο στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ηλιόπουλος: Να σταματήσει το πλιάτσικο στο Ταμείο Ανάκαμψης
Ηλιόπουλος: Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση, από την πλευρά μας, θα είναι αναλόγως σκληρή». Nα θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει αναφέρει πως με εντολή Μητσοτάκη έχει γίνει η φίμωση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή.

Για “επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι”, κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική δήλωσή του, επισημαίνοντας την αποκάλυψη του ιστότοπου EurActiv “για τις ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης, που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”. Νάσος Ηλιόπουλος

Όπως καταγγέλλει, “ο κ. Μητσοτάκης, που σχεδίασε την πρόταση εν κρυπτώ από τα κόμματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, κατηγορείται από κράτη μέλη ότι:

– αποκλείει το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – δίνει χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό – δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών, και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε «εκλεκτούς» της κυβέρνησης”.

“Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος και καταλήγει: “Μετά το ρεκόρ ύφεσης που έφερε ο κ. Μητσοτάκης, αυτά τα κονδύλια αποτελούν την μεγάλη και τελευταία ευκαιρία της χώρας για άμβλυνση ανισοτήτων, βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγική και περιφερειακή ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας”.

«Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία είναι να κλείσουν νοσοκομεία»

Αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι «μάλλον δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, η οποία, εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της αρνητικής εξέλιξης με τη μετάλλαξη Δέλτα, να συζητά το εγκληματικό σενάριο για κλείσιμο νοσοκομείων». Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φρόντισε ήδη να μειώσει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά» και ότι «στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται σήμερα 1680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ελλάδα ήταν απ’ τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που επέλεξε να μην εμπλέξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, «αλλά να τον κρατήσουμε ουσιαστικά covid-free και ενώ το ΕΣΥ γινόταν σύστημα της μίας νόσου, οι πολίτες αναγκαστικά κατευθύνονταν στον ιδιωτικό τομέα για αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με αποτέλεσμα αυτός να κερδοσκοπεί με τις πλάτες της κυβέρνησης». «Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία είναι να κλείσουν νοσοκομεία», ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτό, πέρα από ένα εγκληματικό σχέδιο αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι ο αρχισαμποτέρ στο υγειονομικό πεδίο δεν είναι κανένας άλλος, παρά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments