Οικονομία

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παράταση υποβολής δικαιολογητικών

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παράταση υποβολής δικαιολογητικών
Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Με την έκδοση της ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για τις επιχειρήσεις που έλαβαν στήριξη στο πλαίσιο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής του, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments