Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Νέα πλατφόρμα για τη δήλωση εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών

e-ΕΦΚΑ: Νέα πλατφόρμα για τη δήλωση εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών
e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία έχει τεθεί από τον e-ΕΦΚΑ νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση-δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης» που απευθύνεται σε ενεργούς μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν παράλληλα και ως μισθωτοί.

Σε λειτουργία έχει τεθεί από τον e-ΕΦΚΑ νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση-δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης» που απευθύνεται σε ενεργούς μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν παράλληλα και ως μισθωτοί.

Ποια η λειτουργία της νέας υπηρεσίας

Τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται αυτόματα κατά τη δήλωση της παράλληλης απασχόλησης στην νέα ηλεκτρονική υπηρεσία και στη συνέχεια αναστέλλεται η έκδοση ειδοποιητηρίου πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και κατ’ επέκταση η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για το ελεύθερο επάγγελμα, μέχρι τη διενέργεια της εκκαθάρισης.

Πως θα ενεργοποιήσετε τη διαδικασία

Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται μέσω του  διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ: www.efka.gov.gr  και ακολουθεί τη διαδρομή: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»->Εισφορές Μη Μισθωτών->  «Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης» -> «Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης».

Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι μπορούν να δηλώσουν τους μήνες που έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση, ή αντίστοιχα τους μήνες που απασχολούνται αποκλειστικά ως μη μισθωτοί. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η δήλωση περί παράλληλης μισθωτής απασχόλησης αφορά στον τρέχοντα μήνα και ισχύει έως την υποβολή νεότερης αίτησης-δήλωσης η οποία θα μεταβάλει την κατάσταση από τον μήνα υποβολής της και μετέπειτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments