Οικονομία

Συντάξεις: Στις 26 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης δικηγόρων και λογιστών

Συντάξεις: Στις 26 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης δικηγόρων και λογιστών
Συντάξεις: Ξεκινούν στις 26 Ιουλίου οι αιτήσεις για τους ενδιαφερομένους, συνολικά 180, που θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη απονομή των συντάξεων.
Συντάξεις: Ξεκινούν στις 26 Ιουλίου οι αιτήσεις για τους ενδιαφερομένους, συνολικά 180, που θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη απονομή των συντάξεων.

Ξεκινούν στις 26 Ιουλίου οι αιτήσεις για τους ενδιαφερομένους, συνολικά 180, που θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη απονομή των συντάξεων.

Υπεγράφη από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων.

Ο συνολικός αριθμός θα είναι 180 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2021. Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Ποιοι έχουν δυνατότητα υποβολής αιτήσεων

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

  • α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και
  • β) λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν:

  • α. τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους.
  • β. τον ΑΦΜ
  • γ. τον ΑΜΚΑ
  • δ. τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών.

Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και λοιπά θέματα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών καθορίζονται στην με αριθ.45891/2021 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων(Β΄2954/5-7-2021).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments