Πολιτική

Πλακιωτάκης: Πάνω από 4.500 άτομα εκτός πλοίων την τελευταία εβδομάδα

Πλακιωτάκης: Πάνω από 4.500 άτομα εκτός πλοίων την τελευταία εβδομάδα
Πλακιωτάκης: Ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους του Λιμενικού.

Περισσότερα από 4.500 άτομα δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία και να ταξιδέψουν εξαιτίας των ελέγχων που έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο αριθμός αυτός πριν μερικές μέρες ανερχόταν σε 2.500.

Πλακιωτάκης: Επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε9, στο πλαίσιο των εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Η προσπάθεια για ασφαλή ταξίδια με πλοίο συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Οι έλεγχοι από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι πλήρεις και πραγματοποιούνται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Την τελευταία εβδομάδα δυστυχώς δεν επετράπη η επιβίβαση σε πάνω από 4.500 άτομα».

Πλακιωτάκης

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε για ακόμη μια φορά τη συνεργασία τους: «Ζητώ και πάλι τη συνεργασία των επιβατών. Την παρουσία τους μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας στη διάρκεια του ταξιδιού. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, ταξιδεύουμε με ασφάλεια, χαιρόμαστε το καλοκαίρι».

Σημειώνεται πως τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις ελέγχονται ηλεκτρονικά, ενώ διενεργείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους. Πλακιωτάκης

Για μετακινήσεις προς νησιά (με πλοίο ή αεροπλάνο), απαιτούνται:

Για τους ενήλικες:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης – Απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
  • Οι ανήλικοι από 17 ετών και μιας ημέρας και άνω υποχρεούνται επίσης να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών, σύμφωνα με τον υυφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι για την επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών. Τα παραπάνω μπορούν να επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την πλατφόρμα gov.gr, είτε σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τηλέφωνο.

Ποιοι εξαιρούνται:

  • όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση οι οποίοι πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα.
  • όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νησιά κοντινής απόστασης, πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα αν πρόκειται για εργαζόμενους και επίσης (self-test) πριν την μετακίνηση οι υπόλοιποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments