Οικονομία

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για 6% ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος και 4,9% το 2022

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για 6% ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος και 4,9% το 2022
ΔΝΤ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διατήρησε τη θετική του πρόβλεψη για φέτος για ρυθμό ανάπτυξης 6% αναβαθμίζοντας τις προοπτικές για τις ΗΠΑ όσες και για άλλες οικονομίες ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις που έκανε για μια σειρά αναπτυσσόμενων χωρών που πλήττονται λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διατήρησε τη θετική του πρόβλεψη για φέτος για ρυθμό ανάπτυξης 6% αναβαθμίζοντας τις προοπτικές για τις ΗΠΑ όσες και για άλλες οικονομίες ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις που έκανε για μια σειρά αναπτυσσόμενων χωρών που πλήττονται λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαφορά αυτή έγκειται στο γεγονός ότι οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά και δημοσιονομική στήριξη σε αντίθεση με αναδυόμενες οικονομίες οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στα δύο μέτωπα.

Τι αναθεώρησε το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ αναμένοντας πλέον ρυθμό ανάπτυξης περίπου 7% φέτος και 4.9% το 2022. Οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται στο γεγονός ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο θα εγκρίνει σημαντικές αλλαγές στις δαπάνες σχεδόν 4 τρισ. δολάρια για τη στήριξη των υποδομών, της εκπαίδευσης κ.α.

Έτσι ο θετικός αντίκτυπος από τα προγράμματα δαπανών των ΗΠΑ καθώς και η αύξηση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού οδήγησαν το Ταμείο να αναθεωρήσει θετικά και ανοδικά την πρόβλεψη για την άνοδο της παγκόσμιας οικονομίας κατά 6% φέτος και 4.9% το 2022.

Όμως υπήρχαν και περιπτώσεις όπυ το Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του όπως κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για την περίπτωση της Ινδίας και κατά 0.3 για ητν περίπτωση της Κινεζικής Οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments