Αθλητισμός

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Εντυπωσιακά στα προημιτελικά του διπλού

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Εντυπωσιακά στα προημιτελικά του διπλού
Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Εντυπωσιακά στα προημιτελικά του διπλού επικράτησαν άνετα 2-0 σετ των Καναδών Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ/Γκάμπι Νταμπρόβσκι και προκρίθηκαν.

Μπορεί τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη να αποκλείστηκαν από την συνέχεια του μονού των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η πρώτη εμφάνισή τους στο Τόκιο ως δίδυμο πήγε εξαιρετικά. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες τενίστες επικράτησαν με 2-0 σετ των Καναδών Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ/Γκάμπι Νταμπρόβσκι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου παίζουν με την Αυστραλία, των Άσλεϊ Μπάρτι (Νο 1 στον κόσμο) και Τζον Πιρς (Νο 25), που απέκλεισαν τους Αργεντινούς Ποντορόσκα και Σεμπάγιος (6-1, 7-6).

Ευτυχώς ο Στέφανος παρά τον τραυματισμό του το πρωί στο γόνατο, βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και σε συνδυασμό με την ενέργεια της Μαρίας, έβγαλαν ψυχή και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα μετάλλιο στο Τόκιο. Η αναμέτρηση ήταν κομμένη και ραμμένη για την ελληνική ομάδα, που χωρίς να χάσει την συγκέντρωσή της, έφτασε στη σπουδαία νίκη. svg%3E

Μαρία Σάκκαρη – Ελίνα Σβιτολίνα 1-2 – Λύγισε στο τέλος η κορυφαία Εληνίδα τενίστρια και ΄έμεινε εκτός συνέχειας του Ολυμπιακού τουνουά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από την Σβιτολίνα και αποκλείστηκε από το μονό του τένις – Ελπίζει στο μεικτό με Τσιτσιπά . Το όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη για ένα μετάλλιο στο μονό γυναικών του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έσβησε. Η Ελίνα Σβιτολίνα επικράτησε 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-4) της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά. Η Σάκκαρη έκανε ιδανική εκκίνηση παίρνοντας το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια, η εξαιρετική Ουκρανή, νο. 6 στον κόσμο, αντέδρασε, πήρε δύο σετ και το εισιτήριο της πρόκρισης για την οχτάδα. Πλέον η Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στο μεικτό όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πήρε το πρώτο σετ η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του ματς από την Σβιτολίνα, η οποία έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 0-2 γκέιμ. Η Ουκρανή διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το 2-4 καθώς στη συνέχεια η Σάκκαρη απάντησε με μπρέικ για το 3-4, κι αφού ισοφάρισε 4-4, με νέο μπρέικ για το 5-4. Στο δέκατο γκέιμ σέρβιρε για το σετ αλλά η Σβιτολίνα κρατήθηκε όρθια κάνοντας εκείνη μπρέικ στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία όμως απάντησε με νέο μπρέικ για το 6-5. Στο δωδέκατο γκέιμ έγινε μεγάλη μάχη αλλά στο φινάλε η Σάκκαρη κυριάρχησε παίρνοντας με 7-5 το σετ που διήρκησε μια ώρα.

Στο δεύτερο σετ η Σβιτολίνα έβγαλε αντίδραση και χάρη σε ένα μπρέικ που έκανε για το 3-1 κι αφού διατήρησε το σερβίς της, πήρε το σετ με 6-3 σε 42 λεπτά, στέλνοντας το ματς στο καθοριστικό τρίτο σετ. Εκεί η Ουκρανή έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη στο τρίτο γκέιμ για το 2-1, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε στο έκτο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Και πάλι όμως η Σβιτολίνα βρήκε μπρέικ παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (4-3). Η Μαρία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, έφτασε σε μπρέικ πόιντ αλλά η αντίπαλό της διατήρησε το σερβίς της (5-4). Η Σάκκαρη έφτασε στο 5-4 αλλά έπρεπε να κάνει μπρέικ στη Σβιτολίνα, η οποία όμως δεν έχασε την ευκαιρία και επικράτησε στο τρίτο σετ με 6-4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments