Πολιτική

Ηλιόπουλος: Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία

Ηλιόπουλος: Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία
Ηλιόπουλος: O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον βασικό μισθό. Πρόσφατα δε είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της εκστρατείας εμβολιασμού, μετά και τη τροπολογία για τις κατηγορίες όπου θα είναι υποχρεωτικός.

«Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική δήλωσή του. Νάσος Ηλιόπουλος

“Τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους”

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία και οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και ρεύμα, σήμερα ανακοίνωσε μια συμβολική -όπως είπε- αύξηση στον κατώτατο μισθό», τονίζει και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι «ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε ήδη να είναι στα 751 και σήμερα να συζητάμε την αύξηση του στα 800 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Μητσοτάκης όμως τις πραγματικές αυξήσεις τις κρατάει για τα golden boys που προσλαμβάνει και στα οποία μπορεί να δίνει μισθό ακόμα και 300.000 το χρόνο» αναφέρει και καταλήγει: «Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική του».

«Ούτε η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό της»

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% σχολίασε πως «ούτε η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό της», καθώς «προεκλογικά είχαν υποστηρίξει αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης που αναμένεται. Κανονικά δηλαδή θα έπρεπε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό 7%». «Πάντως», σχολίασε, «η κυβέρνηση όταν θέλει να αυξήσει τους μισθούς μπορεί. Ο CΕΟ της ΔΕΗ πήρε αύξηση στα 300 χιλ. ευρώ μισθό από 50 χιλ. -για τους πολίτες αυξήθηκε το ρεύμα κατά 16%».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε εξηγήσεις από τους κ.κ. Αυγενάκη και Λιβάνιο για τη «μη προβολή των επιδόσεων των Ελλήνων αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας», αναφέροντας πως είναι «ενδεικτικό περιστατικό του πώς λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση κάτω από τη ΝΔ». «Η απάντηση από την ΕΡΤ δεν μπορεί να μας καλύψει», προσέθεσε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments