Οικονομία

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η καταβολή συντάξεων αναπηρίας και προνοιακών παροχών

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η καταβολή συντάξεων αναπηρίας και προνοιακών παροχών
ΕΦΚΑ: Παράταση δόθηκε σύμφωνα με απόφαση των υφυπουργών Εργασίας κ. Δόμνας-Μιχαηλίδου και κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στην καταβολή συντάξεων αναπηρίας και προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Παράταση δόθηκε σύμφωνα με απόφαση των υφυπουργών Εργασίας κ. Δόμνας-Μιχαηλίδου και κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στην καταβολή συντάξεων αναπηρίας και προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ παρατείνεται έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών παροχών σε χρήμα, σε άτομα με αναπηρία, που χορηγεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), καθώς και όλων εν γένει των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, η πιστοποίηση της οποίας πραγματοποιείται από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο προστασίας του εισοδήματος των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών εργατών γης για το 2017-2019

Oλοκληρώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ η διαδικασία του προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης, του υπολογισμού εισφορών και της ετήσιας εκκαθάρισης για τα έτη 2017, 2018, 2019 των αποκλειστικά απασχολούμενων εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο.

Που μπορείτε να βρείτε το αποτέλεσμα εκκαθάρισης

Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης προσδιορίστηκε και τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης εργοσήμων έχουν αναρτηθεί ανά έτος σε νέα μηχανογραφική εφαρμογή, στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Κατηγορία«Αγρότες» → «Εισφορές Εργατών Γης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments