Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Alert από το 112 σε Κρήτη και Ρόδο για κίνδυνο πυρκαγιάς

Πολιτική Προστασία: Alert από το 112 σε Κρήτη και Ρόδο για κίνδυνο πυρκαγιάς
Πολιτική Προστασία: Γενικός συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις μονάδες και τους σχηματισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανά την επικράτεια.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 απέστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των νησιών της Κρήτης και της Ρόδου. Ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς οδήγησε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναλάβει δράση για να ενημερώσει κατάλληλα και έγκαιρα τους πολίτες για την προστασία τους. Υπενθυμίζουμε πως από χθες, μία πύρινη κόλαση έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Στο γραπτό και ηχογραφημένο μήνυμα γίνεται λόγος για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Πολιτική Προστασία

Ανακαλούνται οι άδειες των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Από την Τρίτη σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της επικράτειας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως με διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αναστέλλεται η χορήγηση των αδειών σε όλο το ένστολο προσωπικό του Π.Σ και ανακαλούνται οι άδειες στο προσωπικό των περιφερειών: Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος.

Πολιτική Προστασία

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Μήνυμα από το 112 για Αχαρνές και Μεταμόρφωση

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους και όσους κινούνται στις περιοχές Κάτω Κηφισιά, Αχαρνές, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση. Του μηνύματος προηγήθηκε η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Πολιτική Προστασία: Τι λέει το μήνυμα

«Αν βρίσκεστε σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού-Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών-Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Βαρυμπόμπη: Τιτάνια μάχη κόντρα στις αναζωπυρώσεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές. Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Βαρυμπόμπη και τις αναζωπυρώσεις, με το 112 να στέλνεται από τα ξημερώματα στους κατοίκους περιοχών του Κρυονερίου για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι πάνω από 500 πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν τιτάνιο αγώνα για να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Τα μέτωπα ήταν πολλά και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς. Όπως αυτή στον οικισμό Αδάμες, που αποτυπώθηκε στην κάμερα του newsit.gr και του Λευτέρη Σουχάιμπ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments