Οικονομία

Επιταγές: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η προθεσμία για την κάλυψη υποχρεώσεων

Επιταγές: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η προθεσμία για την κάλυψη υποχρεώσεων
Επιταγές: Έως τον Οκτώβριο έχουν προθεσμία οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις.

Έως τον Οκτώβριο έχουν προθεσμία οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις για τις επιταγές.

Με τροπολογία που κατατέθηκε δόθηκε μέχρι και 31 Οκτωβρίου προθεσμία για την αναστολή έκδοση διαταγής πληρωμής.

Σχετικά, αξιόγραφα επί των οποίων έχει βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα από την 1η Νοεμβρίου 2020, δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που τηρούνται από τα πιστωτικά και εν γένει χρηματοδοτικά ιδρύματα ή από φορείς που λειτουργούν νόμιμα χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν έως τις 31.10.2021.

Ποια η προηγούμενη προθεσμία που είχε δοθεί

Προθεσμία για ακόμη 60 ημέρες είχαν λάβει η εμφάνιση, πληρωμή και καταχώριση αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς επιταγών και λοιπών αξιογράφων, από πληττόμενες επιχειρήσεις και για τον μήνα Μάιο. Παράλληλα, παρατείνεται έως την 30η.9.2021 η προθεσμία εξόφλησης των βεβαιωμένων οφειλών των ληπτών των επιταγών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments