Πολιτική

Νίκος Πέππας για Βαρυμπόμπη: Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι κοντά στους επιχειρηματίες και τους πολίτες

Νίκος Πέππας για Βαρυμπόμπη: Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι κοντά στους επιχειρηματίες και τους πολίτες
Νίκος Πέππας: Για τη σημερινή κατάσταση στην Βαρυμπόμπη αλλά και την εικόνα που επικρατεί μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας μίλησε στον ΣΚΑΙ και τους "Αταίριαστους" ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Πέππας.

Για τη σημερινή κατάσταση στην Βαρυμπόμπη αλλά και την εικόνα που επικρατεί μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας μίλησε στον ΣΚΑΙ και τους “Αταίριαστους” ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Πέππας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέππα η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτο έλεγχο σε όλο της το εύρος, όμως υπάρχουν στο δάσος μικροεστίες όπου μικρά πυροσβεστικά και πεζοπόρα τμήματα τη σβήνουν για να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Ποια η εικόνα που έχει προκύψει

Η εικόνα σύμφωνα με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη είναι “εφιαλτική” ενώ το μοναδικό θετικό αν υπάρχει θετικό μέσα σε αυτή την διαδικασία όπως σημείωσε είναι πως δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι να πνέουν στην περιοχή, κατάσταση που βοηθάει καλύτερα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για την επόμενη ημέρα

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα υπάρξει από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής κάποιο επίδομα η ενίσχυση στους πυρόπληκτους ο κ Πέππας δήλωσε τα εξής: “Εμείς και εχθές και στη φωτιά του Διονύσου την προηγούμενη Τρίτη διαθέσαμε 38 υδροφόρα οχήματα, 20 σκαπτικά μηχανήματα για να ανοίγουν δρόμους και για ζώνες αντιπυρικής προστασίας, στη χθεσινή φωτιά διαθέσαμε και 5 λεωφορεία για να μεταφερθούν άνθρωποι από γηροκομεία και από άλλες μονάδες φροντίδας σε χώρους ασφαλείας και επίσης πολύ μικρά πυροσβεστικά τα διαθέσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τα χρησιμοποιήσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς”.

Παράλληλα, τόνισε μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των οικιών που έχουν καταστραφεί η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης για άλλη μια φορά όπως έχει αποδείξει, στο μέλλον θα είναι κοντά στους επιχειρηματίες και στους πολίτες για να προσφέρουν ότι μπορούν την επόμενη μέρα προκειμένου να επανέλθει η ζωή σε έναν κατά το δυνατό φυσιολογικό τρόπο.

Για τον τρόπο αντίδρασης της πολιτείας

Ο κ. Πέππας ερωτηθείς για την αντίδραση της πολιτείας στην πυρκαγιά σημείωσε: “Κοιτάξτε εγώ είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασε η Περιφέρεια. Εμείς από την πρώτη στιγμή διαθέσαμε ένα στόλο μηχανημάτων υδροφόρων στη διάθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αυτή κατευθύνει αυτά τα οχήματα εμείς τα πηγαίνουμε ακριβώς στα σημεία και αυτή τα κατευθύνει. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχαμε ισχυρούς ανέμους ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι καλύτερο. Ήταν όμως πολύ μεγάλο το εύρος του μετώπου της πυρκαγιάς και αυτό δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην αντιμετώπισή της αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι υπήρχαν πολλαπλές πυρκαγιές σε όλη την χώρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments