Ελλάδα

Πέρασε την Εθνική η φωτιά προς Άγιο Στέφανο

Πέρασε την Εθνική η φωτιά προς Άγιο Στέφανο
Πύρινα μέτωπα: Στην απέναντι πλευρά της Εθνικής πέρασε η φωτιά, την ώρα που ο αέρας έχει ήδη δυναμώσει.

Πέρασε η φωτιά από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών με διάσπαρτα πύρινα μέτωπα την ώρα που ο αέρας έχει δυναμώσει. Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα.

Πιο συγκεκριμένα, η πύρινη λαίλαπα πέρασε από Δροσοπηγή, Αφίδνες, Κοσμοθέα (περιοχή στα Κιούρκα) καίγοντας σπίτια και περιουσίες, ενώ λίγο μετά τις 20.30 πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες.

Σημειώνεται πως μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

99 νέες πυρκαγιές

Πιο συγκεκριμένα, είπε, «πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57». Η Πολιτική Προστασία προχώρησε στην ανάκληση των αδειών των αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος αλλά και της Γενικής Γραμματείας. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Αττική απεστάλησαν πέντε μηνύματα από το 112, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, για εκκενώσεις περιοχών.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην Αρχαία Ολυμπία. Επιχειρούν 310 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά εστάλησαν SMS για την εκκένωση 32 οικισμών. Έμφαση δόθηκε στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Σε έκτακτη εφημερία το Σισμανόγλειο

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Αναπτύσσει δυνάμεις, ασθενοφόρα και πληρώματα, στα διοδια των Αφιδνων και του Αγιου Στεφάνου. Εκτιμάται πολυ δυσκολο βραδυ και αναμένεται να μπει εκτάκτως σε εφημερία νοσοκομείο της Αττικής εάν χρειαστεί για την αντιμετώπιση ασθενών. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Δύο μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης, 7 ασθενοφόρα και μια κινητή ιατρική μονάδα.

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημερευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο». Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα. Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments