Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Έρχεται βοήθεια και από τη Σερβία

Φωτιές στην Ελλάδα: Έρχεται βοήθεια και από τη Σερβία
Φωτιές στην Ελλάδα: Έρχεται βοήθεια και από τη Σερβία- Η ανακοίνωση της

Οι φωτιές στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει διεθνές θέμα, ενώ μια σειρά χώρες έχουν στείλει βοήθεια  με πυροσβέστες ή εναέρια μέσα. Ανακοίνωσε και η Σερβία πως στέλνει βοήθεια. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η πρεσβεία της βαλκανικής χώρας στην Ελλάδα: «Δίπλα στους αδελφούς μας Έλληνες στη μάχη με τις φλόγες. Σήμερα στη μάχη πέφτουν και οι Σέρβοι πυροσβέστες προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η βοήθεια αποτελείται από 55 Σέρβους πυροσβέστες, 13 οχήματα και 3 ελικόπτερα».

Η ανάρτηση της σερβικής πρεσβείας

Ποιες άλλες χώρες έχουν στείλει βοήθεια

Τη διεθνή ενίσχυση στα πύρινα μέτωπα που έλαβε αλλά και που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, έχουμε δεχτεί βοήθεια από:

Κύπρο με 2 αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος 40 ατόμων Γαλλία με 3 Canadair και 82 άτομα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις με επιπλέον με 100 άτομα και 30 οχήματα Κροατία με 1 Canadair Σουηδία με 2 αεροσκάφη Air Tractor Ρουμανία με 108 άτομα και 21 οχήματα Ισπανία με 1 Canadair Ουκρανία με 100 άτομα Ισραήλ με 16 άτομα Ελβετία με 3 ελικόπτερα Αίγυπτο με 2 ελικόπτερα CHINOOK ΦΩΤΙΕΣ

Αναμένονται άμεσα δυνάμεις από:

Τσεχία με 14 οχήματα και 35 άτομα Γερμανία με δύο πεζοπόρα τμήματα 216 ατόμων και με 41 οχήματα Πολωνία με 143 άτομα με 46 οχήματα Σλοβακία με 72 άτομα και 25 οχήματα Αυστρία με 43 άτομα και 11 οχήματα Ηνωμένο Βασίλειο με 21 άτομα Κατάρ με 69 άτομα και 5 οχήματα Κουβέιτ με 42 άτομα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments