Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής

Μητσοτάκης: Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής
Μητσοτάκης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Εύβοια

Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της φωτιάς στην χώρα μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Εύβοια που η πυρκαγιά εξελίσσεται εκτός ελέγχου. Μέτωπα εντοπίζονται στην Ηλεία, στην Ανατολική Μάνη και τη Μεσσηνία.

Μητσοτάκης για φωτιές

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε πως όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η βασική πολιτική μου προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε όλα τα έργα προστασίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Οταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 Ο Μητσοτάκης στη βάση των Καναντέρ: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη βάση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους πιλότους που επέστρεφαν στην αεροπορική βάση μετά τις τελευταίες ρίψεις πριν από τη δύση του ηλίου για τις δύσκολες επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μεγάλα πύρινα μέτωπα, και από το τεχνικό προσωπικό για τις απαιτητικές διαδικασίες συντήρησης των αεροσκαφών και την κατάσταση των πτητικών μέσων.  Ο Μητσοτάκης στη βάση των Καναντέρ

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους χειριστές για τον αγώνα που δίνουν αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, κάνοντας ρίψεις νερού μέσα από τους καπνούς και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις φλόγες, και τους μηχανικούς που φροντίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την πτητική ικανότητα των αεροσκαφών. Ο Μητσοτάκης στη βάση των Καναντέρ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments