Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ανέλαβα την ευθύνη για το Μάτι

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ανέλαβα την ευθύνη για το Μάτι
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σχετικά με το Μάτι λέγοντας ότι είχε αναλάβει την ευθύνη.

Μετά την δευτερολογία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο απαντώντας σε κάποια από τα ζητήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην πρωτολογία του ότι ο πρωθυπουργός μεταθέτει τις βαρύτατες ευθύνες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την συζήτηση σε υψηλούς τόνους, καθώς απαντώντας στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στο Μάτι μίλησε για τυμβωρυχίες και ψέματα. «Ο κ. Μητσοτάκης δε άντεξε και στην δευτερολογία μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Του τυμβωρύχου. Με τυμβωρυχίες αναδείχθηκε σε αυτή τη θέση με αυτή συνεχίζει απόδειξη ότι πετά λευκή πετσέτα στα κρίσιμα ερωτήματα που του θέτουν οι πολίτες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ζήτησα την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη”

Μάλιστα, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δρομολογήσει τη διαδικασία παραίτησης και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έχει κάνει αντίστοιχη συζήτηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

«Την επόμενη δραματική ημέρα ζήτησα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τότε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιών ως όφειλε να δρομολογήσει την διαδικασία παραίτησής του. Ο ίδιος άνοιξε την συζήτηση και του είπα ότι αυτό πρέπει να κάνει. Έχετε κάνει αντίστοιχη συζήτηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη ή κρατούσε την μάνικα και θα τον ανταμείψετε γι αυτό;», ρώτησε.

«Εφάρμοσαν τότε ένα σχέδιο -ο Θεός να το κάνει σχέδιο- διαφυγής από δρόμους αδιεξόδου. Αυτόν τον άνθρωπο που έκανε το σχέδιο αποπέμφθηκε από εμάς και εσείς τον κρατήσατε. Το ερώτημα είναι γιατί τον κρατήσατε; Τι του χρωστάτε; Ο κ. Κολοκούρης, αρχηγός της Πυροσβεστικής, ήταν τις κρίσιμες ημέρες υπαρχηγός. Μετά την αποπομπή του αρχηγού έγινε αρχηγός και τον κρατήσατε. Κατά την διακυβέρνησή σας βγήκε η Δικαιοσύνη και του επιρρίπτει ευθύνη που άρχισε 6 ώρες να επέμβει. Τι του χρωστάτε και τον κρατάτε;», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και την οδύνη της μεγάλης καταστροφής.

“Τελικά θα μας πείτε γιατί ζητάτε συγγνώμη κ. Μητσοτάκη”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη στάση του πρωθυπουργού. «Τελικά θα μας πείτε γιατί ζητάτε συγγνώμη κ. Μητσοτάκη. Αφού τόσο στην πρωτολογία αλλά και στην συνέχεια δεν παραδεχθήκατε τίποτα. Πηγαινοφέρνετε μια συγγνώμη ως κομφετί χωρίς να εξηγείτε για ποιο λόγο την ζητάτε. Που κάνατε λάθος και ποιος ευθύνεται. Υποκριτική η δήλωσή σας ότι κατανοείτε την αγανάκτηση του κόσμου. Είπατε ότι οι πολίτες θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από τον οικισμό τους. Και το είπατε εσείς που σηκώσατε 2 στρατιωτικά ελικόπτερα για να πάτε να δείτε παράσταση του Λιγνάδη στην Επίδαυρο», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε υποκριτική τη δήλωση περί κατανόησης του θυμού και τη διαβεβαίωση ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στην ώρα τους και όπως πρέπει. «Που πρέπει να αποδοθούν; Σε ποιους;», ρώτησε, προσθέτοντας: «Οι ευθύνες έχουν έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη και είστε εσείς. Σας αποδίδει αυτή την ευθύνη η πλειοψηφία του λαού. Και αυτοί που σας στήριξαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments