Διεθνή

Μπάιντεν: Θα υποδεχτεί τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έκρηξη στην Καμπούλ

Μπάιντεν: Θα υποδεχτεί τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έκρηξη στην Καμπούλ
Μπάιντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες των ΗΠΑ που σκοτώθηκαν από την πρόσφατη έκρηξη στην Καμπούλ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα παραστεί στην τελετή προς τιμήν των 13 Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους στρατιώτες.

Από την επίθεση ενός καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν επίσης πολλές δεκάδες Αφγανοί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ.

Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων.

Από τις πιο αιματηρές επιθέσεις για τις ΗΠΑ

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα. Μπάιντεν

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

Δήλωση Μπάιντεν για την επίθεση κατά του ISIS

«Είπα ότι θα κυνηγήσουμε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα στρατεύματά μας και τους αθώους πολίτες στην Καμπούλ, και το έχουμε κάνει», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, το βράδυ του Σαββάτου.

Και προειδοποίησε: «Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση. Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την αποτρόπαιη επίθεση και θα τους κάνουμε να πληρώσουν».

Αφγανιστάν: Προειδοποιητικό μήνυμα από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ, στον απόηχο της επιδρομής των ΗΠΑ με drone κατά του Ισλαμικού Κράτους, ζήτησε εκ νέου από Αμερικανούς υπηκόους να φύγουν «αμέσως» από την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας, σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ασφαλείας, την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης. Μπάιντεν

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πύλη Άμπι, στην Ανατολική Πύλη, στη Βόρεια Πύλη ή Πύλη Νέου Υπουργείου Εσωτερικών, θα πρέπει να φύγουν αμέσως από εκεί» ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ημέρα πριν την επίθεση της Πέμπτης, είχε εκδοθεί παρόμοια προειδοποίηση: «Λόγω απειλών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τις πύλες του αεροδρομίου».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «απτές και αξιόπιστες απειλές».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, επεσήμανε πως μια άλλη επίθεση είναι «πιθανή», επικαλούμενη ειδικούς ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments