Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εξοργισμένοι στο παλάτι με τη διαρροή του σχεδίου για το θάνατό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εξοργισμένοι στο παλάτι με τη διαρροή του σχεδίου για το θάνατό της
Έξαλλοι εμφανίζονται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη διαρροή του σχεδίου με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Πύργος του Λονδίνου», όπου αναφέρει με λεπτομέρειες όσα θα ακολουθήσουν του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο, για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν άκρως απόρρητο και ανώτατοι αξιωματούχοι προσπαθούν διακαώς να εξακριβώσουν πως – και από ποιον – έφτασε στα χέρια της ιστοσελίδας Politico.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και παλαιότερα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το τι θα γίνει μετά το θάνατο της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες ήταν αποκαλυπτικές σχετικά με το «χάος» που αναμένεται να επικρατήσει στο Λονδίνο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισαβέτ, αλλά και με τις κινήσεις της βασιλικής οικογένειας.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Σύμφωνα με το σχέδιο ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο και θα του πει ότι: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Σύμφωνα με το Politico, το σχέδιο που έχει καταρτιστεί φανερώνει το εξαιρετικό επίπεδο δράσης που απαιτείται από όλα τα μέρη του βρετανικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας επιχείρησης ασφαλείας για τη διαχείριση του πρωτοφανούς πλήθους και του χάους που μπορεί να προκληθεί.

Λεπτομέρειες για το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ που αφορά τη διαχείριση και μετάδοση της είδησης του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύπτει το Politico.

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» και που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτεται από άκρα μυστικότητα, ωστόσο κάποια πράγματα πλέον τα γνωρίζουμε.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο και θα του πει ότι: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Πλέον όμως έρχονται στο φως – σύμφωνα με το Politico – όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το μοιραίο γεγονός, αν και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι τώρα 95 ετών, είναι πολύ καλά στην υγεία της και δεν υπάρχει κάποια υπόδειξη ότι αυτά τα σχέδια μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα. Ωστόσο, το σχέδιο που έχει καταρτιστεί φανερώνει το εξαιρετικό επίπεδο δράσης που απαιτείται από όλα τα μέρη του βρετανικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας επιχείρησης ασφαλείας για τη διαχείριση του πρωτοφανούς πλήθους και του χάους που μπορεί να προκληθεί.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ. Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί “επίσημη ανακοίνωση” από τον βασιλικό οίκο, σύμφωνα με την «Eπιχείρηση London Bridge». Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της. Σύμφωνα με την «Eπιχείρηση London Bridge», η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους», καθιστώντας την ουσιαστικά ημέρα αργίας, αλλά δεν θα καθιερωθεί ως τέτοια. Όπως αναφέρει το σχέδιο, ο πρωθυπουργός και το υπουργικό του συμβούλιο θα συναντήσουν το φέρετρο της βασίλισσας στο σταθμό St. Pancras.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments