Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο «Γεννηματάς» για 4 εργαζόμενους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο «Γεννηματάς» για 4 εργαζόμενους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Θεσσαλονίκη: Έχουν ομολογήσει την πράξη τους.

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρέπει βέβαια σημειωθεί πως μετά το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, έχει ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου». Ειδικότερα στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν 10 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ γιατρός στο Μεσσολόγγι πήρε δείγμα από ασθενή για να εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό νόσησης σε συνάδελφό του.

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησαν την πράξη τους

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χθεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλλούν τα καθήκοντά τους. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη, όμως, είναι έρευνες των Αρχών και για… εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς υπάρχουν καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συναδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Μεσολόγγι: Γιατρός πήρε δείγμα από ασθενή για να εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό νόσησης σε συνάδελφό του

Ένα ακόμα περιστατικό με προσπάθεια παράκαμψης του εμβολιασμού εντοπίστηκε, αυτή τη φορά το Μεσολόγγι. Ειδικότερα, έρχονται στο φως βαρύτατες καταγγελίες που αφορούν γιατρό ο οποίος εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. Θεσσαλονίκη

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η υπόθεση αφορά σε ιατρό στα εξωτερικά ιατρεία ο οποίος φέρεται να πήρε δείγμα από πολίτη ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και να το αποδώσει σε συνάδελφό του προκειμένου αυτός να μην βγει σε αναστολή εργασίας. Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, δηλώνει πως ότι η υπόθεση διερευνάται.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ παρακλάδια των κυκλωμάτων με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη. Όπως δε, καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα δέχονται δεκάδες γιατροί για να εκδώσουν επί πληρωμή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments