Πολιτική

Μακρή για σχολεία: Θα κλείσουν μόνο αν το πουν οι ειδικοί

Μακρή για σχολεία: Θα κλείσουν μόνο αν το πουν οι ειδικοί
Η κυβέρνηση τονίζει πως τα σχολεία θα ανοίξουν και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν, εκτός κι αν το πουν οι ειδικοί.

Μπορεί οι φωνές να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 13/09 να αυξάνονται, μπορεί οι ειδικοί να εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανησυχία τους για τη διασπορά καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά η κυβέρνηση τονίζει πως τα σχολεία θα ανοίξουν και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν, εκτός κι αν το πουν οι ειδικοί.

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται plan B για τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα κλείσουν μόνο αν το πουν οι ειδικοί.

Όσο πλησιάζει η Δευτέρα, όμως, τόσο αυξάνονται οι φωνές ανησυχίας. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρόεδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννη Κωνσταντόπουλου, που εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα σχολεία θα ξανακλείσουν λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά. «Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, τα σχολεία θα ξανακλείσουν», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ζέττα Μακρή: Όσα δήλωσε

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία.

Επανέλαβε τα αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής, αερισμό των αιθουσών, διαφορετικό προαυλισμό των τάξεων και τα πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος.

Όταν καταγράφεται κρούσμα ο υπεύθυνος Covid και ο αναπληρωτής του γνωρίζει τη γραφειοκρατική διαδικασία που θα ακολουθείται με ιχνηλάτηση και για τις ιδιαίτερα στενές επαφές δύο εργαστηριακά τεστ και καθημερινά self test, είπε.

Το «50% συν 1» μπορεί να αλλάξει

Δεν απέκλεισε επίσης να αλλάξει η οδηγία για κλείσιμο ενός τμήματος αν τα κρούσματα φτάσουν «50% συν 1» . Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, αν κάποια στιγμή οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και πρέπει να διαφοροποιηθεί «προφανώς και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες».

Για τις απουσίες σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιλέξει να μην στείλει το παιδί του στο σχολείο εάν υπάρχει κρούσμα στο τμήμα του, η Ζέττα Μακρή επανάλαβε ότι θα παίρνει απουσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments