Πολιτική

Σκέρτσος: Τα μέτρα για την εστίαση είναι πιο αυστηρά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Σκέρτσος: Τα μέτρα για την εστίαση είναι πιο αυστηρά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη
Σκέρτσος: Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την εστίαση και τους ανεμβολίαστους είναι ιδιαίτερα αυστηρά.
Σκέρτσος: Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την εστίαση και τους ανεμβολίαστους είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Πιο αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης σε σχέση με εκείνα που έχουν επιβληθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Επικρατείας έκανε την παραπάνω παραδοχή αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στους χώρους αυτούς παιδιά ηλικίας 12-17 ετών,  που δεν έχουν εμβολιαστεί, με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σκέρτσος

Ο κος Σκέρτσος εξήγησε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό ισχύει και για τους πολίτες άνω των 18 και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, σημείωσε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Σκέρτσος

Σκέρτσος: Η κυβέρνηση δεν θα τεθεί αντιμέτωπη με κοινωνικές ομάδες

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας.  Υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι βρίσκονται είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δεν θα το δουν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει, λέγοντας ότι αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Μάλιστα, ανέφερε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σκέρτσος

Ο κος Σκέρτσος σημείωσε επίσης ότι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150 χιλιάδες παιδιά.

Τόνισε επιπλέον ότι τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι έχουν εμβολιαστεί 6,3 εκατομμύρια πολίτες και έχει νοσήσει 1 με 1.5 εκατομμύριο. Όπως είπε στόχος είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8 με 8.5 εκατομμύρια πολίτες. Όσον αφορά στη θέση της χώρας μας επεσήμανε ότι είναι καλυτέρα από την ανατολική Ευρώπη αλλά λίγο χειρότερα από τη δυτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments