Video

Βραζιλία: Έγκυος προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει από τον σύζυγό της

Βραζιλία: Έγκυος προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει από τον σύζυγό της
Βραζιλία: Σκληρές εικόνες από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Σοκ, οργή και θλίψη προκαλεί το βίντεο από την Βραζιλία που δείχνει την ωμή πραγματικότητα μίας γυναίκας θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το παράθυρο ανοίγει και ξαφνικά ο έξω κόσμος βλέπει για μερικά δευτερόλεπτα τον εφιάλτη που ζουν όσες γυναίκες κακοποιούνται από τους συζύγους τους. Η 35χρονη, που βρίσκεται στην 10η εβδομάδα κύησης, φτάνει στο σημείο να προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο του σπιτιού της που βρίσκεται στον 2ο όροφο.

Η Maria Jose – όπως φαίνεται και στο βίντεο – την πρώτη φορά βγάζει το πόδι της έξω από το παράθυρο, ενώ ο σύζυγός της την τραβάει βίαια μέσα στο διαμέρισμα. Ωστόσο αυτό είναι μόνο η αρχή του εφιάλτη της.

Μετά από λίγη ώρα, η γυναίκα εμφανίζεται και πάλι στο παράθυρο και φαίνεται να γέρνει προς τα πίσω ενώ ο σύζυγός της είναι από πάνω της και την απειλεί. Δυστυχώς όπως συμβαίνει και τις περισσότερες φορές, ο άνδρας την τραβάει προς τα πίσω με μανία και κλείνει τα παράθυρα, ώστε κανείς να μην δει ξανά τη στιγμή που μεταμορφώνεται σε… ανθρωπόμορφο τέρας.

Βραζιλία: Η Βραζιλία αγωνίζεται να προστατεύσει τις γυναίκες

Ενώ τα ποσοστά δολοφονιών της Βραζιλίας μειώνονται, οι γυναικοκτονίες — η θανάτωση γυναικών ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας ή λόγω του φύλου της, συνήθως από έναν άνδρα και πολύ συχνά από τον σύντροφό της — αυξάνονται. Το 2019, οι συνολικές δολοφονίες ανδρών και γυναικών στη Βραζιλία μειώθηκαν κατά 19% σε σύγκριση με το 2018, αλλά οι γυναικοκτονίες είχαν αύξηση κατά 12%, σύμφωνα με ανάλυση του μέσου ενημέρωσης G1, που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία των κρατικών κυβερνήσεων, όπως αναφέρει το globalvoices.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στην πέμπτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και ο συγκλονιστικός αριθμός χαρακτηρίστηκε από την Παναμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IACHR) “ανησυχητικός“. Ωστόσο, η εξήγηση της πρόσφατης αύξησης μπορεί να οφείλεται σε μια πρόσφατη νομοθετική αλλαγή. Το 2015, η Βραζιλία πρόσθεσε το έγκλημα της γυναικοκτονίας στον ποινικό της κώδικα. Η γυναικοκτονία είναι πλέον επιβαρυντικός παράγοντας σε περιπτώσεις δολοφονίας, με ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις, όταν τα θύματα είναι έγκυες, άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικίας κάτω των 14 ετών ή άνω των 60 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments