Nέα της αγοράς

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επένδυση “μαμούθ” 11.4 δισεκατομμύρια ανακοίνωσε η Ford με 11.000 θέσεις εργασίας

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επένδυση “μαμούθ” 11.4 δισεκατομμύρια ανακοίνωσε η Ford με 11.000 θέσεις εργασίας
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επένδυση "μαμούθ" ανακοίνωσε η Ford 11,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το βράδυ της Δευτέρας με τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία SK Innovation. Με την νέα επένδυση θα δημιουργηθούν και 11.000 θέσεις εργασίας .

Επένδυση “μαμούθ” ανακοίνωσε η Ford 11,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το βράδυ της Δευτέρας με τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία SK Innovation. Με την νέα επένδυση θα δημιουργηθούν και 11.000 θέσεις εργασίας .

Τι θα αφορά η επένδυση

Πρόκειται να επενδυθούν από τη Ford περίπου 7 δισ. δολάρια, μέρος των 30 δισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος, ενώ η SK Innovation θα βάλει το υπόλοιπο ποσό.

«Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επένδυση σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις τα 118 χρόνια της ιστορίας της Φορντ», αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου του ομίλου. Ακόμη, υπογραμμίζει πως η επένδυση έχει σκοπό να υποστηριχθεί «ο πιο μακροπρόθεσμος στόχο» της εταιρείας να «δημιουργηθεί βιώσιμο αμερικανικό βιομηχανικό οικοσύστημα» και να «επιταχυνθεί η πρόοδος προς την κλιματική ουδετερότητα» των ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθούν προς τη «συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments