Οικονομία

Μαργαρίτης Σχοινάς: Το Ταμείο Ανάκαμψης μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα

Μαργαρίτης Σχοινάς: Το Ταμείο Ανάκαμψης μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα
Μαργαρίτης Σχοινάς: Στο Ταμείο Ανάκαμψης και το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης "Ελλάδα 2.0" αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς σε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Η Ελλάδα κι ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ: Πώς μπορεί το σχέδιο “ Ελλάδα 2.0” να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία».

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0” αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς σε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Η Ελλάδα κι ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ: Πώς μπορεί το σχέδιο “ Ελλάδα 2.0” να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία». Είναι μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για το πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0”

«Ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο και ένα από τα σχέδια, στα οποία ήταν εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει την πλήρη ιδιοκτησία όλων αυτών των προτάσεων και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς, καθώς η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική περίπτωση για τη διαδικασία του Ταμείου Ανάκαμψης: η μεγάλη δεξαμενή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η βιοποικιλότητά της, η γεωγραφική της θέση και το εργατικό δυναμικό. Η χώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια του RRF σαν λίπασμα για τις προοπτικές ανάπτυξής της».

Κλιματική αλλαγή και πράσινη μετάβαση

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στη σημασία της εφαρμογής των πολιτικών για την κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση και τόνισε πως χωρίς τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση.

Όπως τόνισε για τις περιοχές που εξαρτώνται από το λιγνίτη, έχει σημασία, ότι ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος της Ελλάδας επικεντρώνεται στην αποκατάσταση και αναβάθμιση των περιοχών αυτών στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

«Για να είμαστε βέβαιοι ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα έχουν μακροπρόθεσμό αποτέλεσμα στην οικονομία, χρειαζόμαστε ευρείες μεταρρυθμίσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και φυσικά να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις που είναι και η μόνη μακροπρόθεσμη λύση στο μεγάλο επενδυτικό κενό που έχει η χώρα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments