Ελλάδα

Πύρρος Δήμας: Πέθανε η μητέρα του

Πύρρος Δήμας: Πέθανε η μητέρα του
Πύρρος Δήμας: Δύσκολες ώρες για τον Έλληνα αρσιβαρίστα.

Δύσκολες ώρες περνά ο Πύρρος Δήμας καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Ελευθερία, από καρδιακή προσβολή. Η μητέρα του Πύρρου Δήμα πέθανε στο σπίτι της στη Χιμάρα που τόσο πολύ αγάπησε και δεν σταμάτησε να επισκέπτεται ούτε την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού όπως αναφέρει το himara.gr.

Μετά την απώλεια του συζύγου της, Βίκτωρα το 2017, ο Πύρρος Δήμας και ο αδερφός του Οδυσσέας την έφεραν στην Αθήνα όμως η ίδια επιθυμούσε να επιστρέψει στη Χειμάρα.

Μια στιγμή που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων είναι αυτή όπου υποδεχόταν τον Πύρρο με συγκίνηση μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Πύρρος Δήμας είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών και εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2012-2015. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, στην Βαρκελώνη το 1992 στην κατηγορία των 82,5 κιλών, στην Ατλάντα το 1996 στην κατηγορία των 83 κιλών και στο Σίδνεϊ το 2000 στην κατηγορία των 85 κιλών, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατοχή του έχει ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους (1993, 1995 και 1998). Έχει μείνει στην ιστορία με δύο παγκόσμια ρεκόρ τα οποία θα ζουν αιώνια, καθώς τα έχει πετύχει στη κατηγορία των 83 κιλών, η οποία δεν υπάρχει πια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Σήκωσε τότε 180 κ. στο αρασέ και 392,5 κ. στο σύνολο. Είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κίνηση του αρασέ στην κατηγορία των 85 κιλών, με 180 κιλά επίδοση την οποία πέτυχε το 1999 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, ενώ οι ατομικές του επιδόσεις στο ζετέ είναι 210 κιλά (1998) και στο σύνολο 387,5 κιλά (1998 και 1999).

Ο Δήμας είναι ο μοναδικός έως σήμερα Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια κι ένα χάλκινο, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου στα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000. Ο Πύρρος Δήμας ήταν έφεδρος αξιωματικός των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφο Αναστασία Σδούγκου η οποία έφυγε από τη ζωή το 2018, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments