Οικονομία

ΔΕΗ: Πως κινήθηκε η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο

ΔΕΗ: Πως κινήθηκε η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο
ΔΕΗ: Περίπου στα 134,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώθηκε περίπου η τιμή του ρεύματος για το μήνα Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Περίπου στα 134,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώθηκε περίπου η τιμή του ρεύματος για το μήνα Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας αναφορικά με τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο κινήθηκε από 121, 72 ευρώ και μόλις 46,6 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η τιμή ενέργειας σχεδόν τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο κάτι που αποδίδεται στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Στο ενεργειακό μείγμα, τον Σεπτέμβριο κυριάρχησαν οι μονάδες φυσικού αερίου που κάλυψαν το 46% της ζήτησης και ακολουθούν οι ανανεώσιμες πηγές με 28 %, οι εισαγωγές (15 %), οι λιγνιτικές μονάδες (8%) και τα υδροηλεκτρικά (3%).

ΔΕΗ

Σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρά η ΔΕΗ για την πενταετία 2022-2026 σύμφωνα με το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανήλθαν στα 471,5 εκατ. ευρώ του έτους σε σχέση με τα 457,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το αντίστοιχο περιθώριο διαμορφώθηκε σε 21,5% από 20,3%.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει πως οι αυξημένες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και συνακόλουθα και των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επηρέασαν αρνητικά τη λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Εμπορίας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της δραστηριότητας της Παραγωγής όπου καταγράφηκε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες φυσικού αερίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments