Οδηγός

Φορολογούμενοι χρέη: Δεύτερη ευκαιρία για τις παλαιές οφειλές – Τρεις ρυθμίσεις μέσω της ΑΑΔΕ

Φορολογούμενοι χρέη: Δεύτερη ευκαιρία για τις παλαιές οφειλές – Τρεις ρυθμίσεις μέσω της ΑΑΔΕ
Φορολογούμενοι χρέη: Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δίνεται η ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών φορολογουμένων που έχουν αφήσει οφειλές της πανδημίας απλήρωτες.

Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δίνεται η ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών φορολογουμένων που έχουν αφήσει οφειλές της πανδημίας απλήρωτες. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορά και τις κατηγορίες όλων όσων θεωρούνται πληγέντες από την πανδημία.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών δίνεται παράταση έως για ένα μήνα για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, που χάθηκαν μέσα την πανδημία. Η προθεσμία είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Πληγέντες από την πανδημία

Έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε σε 36 δόσεις (τρία χρόνια) άτοκα ή σε 72 δόσεις (6 χρόνια) με επιτόκιο 2,5%. Και στις δύο περιπτώσεις η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Οι κατηγορίες οφειλετών που εμπίπτουν στην ρύθμιση είναι:

  • Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.
  •  Εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID.
  •  ‘Ανεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ.

Παλιές οφειλές

Δεύτερη ευκαιρία να εξοφλήσουν παλαιές οφειλές σε 24 ή 48 δόσεις έχουν οι μη πληττόμενοι από την πανδημία οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί έως την 1η Νοεμβρίου 2019 στην πάγια ρύθμιση, αλλά στη συνέχεια την έχασαν.

Βασική προϋπόθεση είναι να είχαν ενταχθεί έως την 1η Νοεμβρίου 2019 στην πάγια ρύθμιση και εν συνεχεία να την έχασαν.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments