Αθλητισμός

Προκριματικά Μουντιάλ: Οι μεγάλοι που παίζουν με τη φωτιά

Προκριματικά Μουντιάλ: Οι μεγάλοι που παίζουν με τη φωτιά
Προκριματικά Μουντιάλ: Οι Εθνικές ομάδες που έχουν μπλέξει και ίσως βρεθούν σε «μπελάδες».

Δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ και υπάρχουν αμφίρροποι όμιλοι, εκπλήξεις και κάποιες ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο τους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γερμανία και Δανία είναι οι δύο εθνικές ομάδες  που θα βρίσκονται σίγουρα τον Νοέμβριο στο Κατάρ. Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Πορτογαλία είναι με το… ενάμιση πόδι στην τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά υπάρχουν και αυτές που κινδυνεύουν με δεδομένο ότι μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει την απευθείας πρόκριση. 

Ομάδες – φαβορί όπως η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η Ολλανδία, η Κροατία και η Ισπανία, που βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας, μπορούν να μπλέξουν σε «μπελάδες».

Δείτε τι συμβαίνει αναλυτικά σε κάθε όμιλο

Ισπανία Η νίκη της Σουηδίας επί της Ελλάδας αφήνει τους «φούριας ρόχας» στην δεύτερη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να νικήσουν και την Ελλάδα, με την εθνική μας να μην έχει απωλέσει τις ελπίδες της για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, αλλά και την Σουηδία εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική.

Πορτογαλία  Μόνο μια… καταστροφή θα αφήσει τους Πορτογάλους εκτός. Η Σερβία, βέβαια, είναι πρώτη στον όμιλο έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τους Ίβηρες. Αυτό σημαίνει πως οι Πορτογάλοι θέλουν σίγουρα νίκη κόντρα στην Ιρλανδία και κατόπιν θα τους αρκεί και μια ισοπαλία με τη Σερβία.

Ιταλία Πολλοί θα περίμεναν από τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν ήδη… καθαρίσει την πρόκριση. Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με την Ελβετία και θεωρητικά τους αρκούν δύο ισοπαλίες για να περάσουν ως πρώτοι. Μόνο που την προτελευταία αγωνιστική οι Ιταλοί θα παίξουν με τους Ελβετούς και ενδεχόμενη γκέλα σε αυτό το παίχνιδι θα τους δημιουργήσει πρόβλημα.

Γαλλία  Μια εντός έδρας νίκη κόντρα στο Καζακστάν είναι αρκετή για τους πρωταθλητές κόσμου για να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο και το απευθείας εισιτήριο. Ούτε η Ουκρανία ούτε η Φινλανδία μπορούν να φτάσουν τους Γάλλους.

Βέλγιο  Το Βέλγιο θα μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο αν χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια του, κόντρα στην Εσθονία εντός έδρας και με αντίπαλο την Ουαλία εκτός έδρας. Κάτι που είναι σχεδόν αδύνατον.

Ολλανδία 

Οι «οράνιε» πρέπει να νικήσουν το Μαυροβούνιο στην έδρα του την επόμενη αγωνιστική για να πάνε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Νορβηγία με σχετική ηρεμία… Ολλανδία και Νορβηγία θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική μεταξύ τους το απευθείας εισιτήριο με την ισοπαλία να αρκεί στην ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ για να καταλάβει την πρώτη θέση.

Κροατία  Οι Κροάτες βρίσκονται στην δεύτερη θέση του ομίλου τους με δύο βαθμούς λιγότερους από τη Ρωσία, την οποία θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική. Επομένως, ο Λούκα Μόντριτς και η παρέα του θα πρέπει να περιμένουν στραβοπάτημα των Ρώσων την προτελευταία αγωνιστική για να τα παίξουν όλα για όλα στο τελευταίο παιχνίδι.

Αγγλία  Τα «λιοντάρια» θα πρέπει να την… πατήσουν στην έδρα τους από την Αλβανία και να σκοντάψουν και κόντρα στο Σαν Μαρίνο την τελευταία αγωνιστική για να μην είναι στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Η Πολωνία είναι στην δεύτερη θέση και θα… κυνηγήσει τις πιθανότητες που έχει για την πρωτιά, αλλά δεν εξαρτάται από δικά της αποτελέσματα, ενώ «τελειωμένη» δεν είναι η τρίτη της βαθμολογίας Αλβανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments