Ελλάδα

Καπραβέλος: Να σκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Καπραβέλος: Να σκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Καπραβέλος: Ο συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ «Παπανικολάου» περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας.

Ο Νίκος Καπραβέλος εξήγησε την πίεση που υφίστανται αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας, λέγοντας πως οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 3.164  νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 541  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 453 νέες λοιμώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη, ωστόσο οι γιατροί αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες. «Τη χθεσινή μέρα που δεν ήταν ημέρα εφημερίας, πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα, οι δύο κατέληξαν, δύο οδηγήθηκαν στο χειρουργείο για να μην χάσουν τη ζωή τους και ένας παρέμεινε στο τμήμα» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα δεν είναι καλά.

“Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού “

«Σήμερα αναγκαστήκαμε να δώσουμε περισσότερες κλίνες και οι 22 του Παπανικολάου έγιναν 30, μένοντας μόνο 9 για τα υπόλοιπα νοσήματα».

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στη βόρεια Ελλάδα. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να πιεστεί το μεγάλο αυτό κομμάτι της κοινωνίας. Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ανθρώπινη δραστηριότητα» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός, όταν πιέζει το σύστημα υγείας. Δεν θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση» συμπλήρωσε ο συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ «Παπανικολάου».

“Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια”

Όπως επισήμανε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην EΡT3 οι εντατικές ασφυκτιούν από τα περιστατικά Covid-19, με 100% κάλυψη στις κλίνες κοροναϊού στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια, ενώ για πρώτη φορά οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες βρίσκουν αντίσταση από ανθρώπους που αρνούνται τη βοήθεια των ειδικών και απειλούν τους γιατρούς, όταν τους λένε ότι πρέπει να διασωληνωθούν.

Σε ό, τι αφορά όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι: «Αυτές οι συμπεριφορές είναι κατακριτέες. Έχουμε φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα. Αν είναι να κινδυνεύσει κάποιος έχει καλώς, είναι το ατομικό δικαίωμα του καθενός, από την στιγμή όμως που βάζει σε κίνδυνο μία κοινωνία ολόκληρη, δεν πρέπει να προστατεύεται από το θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments