Πολιτική

Μητσοτάκης: Απαντά στην καίρια ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή

Μητσοτάκης: Απαντά στην καίρια ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή
Μητσοτάκης: Συζήτηση με Αλέξη Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας, του «Μπάλλου, αλλά και της λίστας «Πέτσας».

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στο κοινοβούλιο για την πανδημία, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκης να αναμένεται να απαντήσει στις 10 το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία. Όπως εκτιμάται είναι πιθανό να επεκταθεί και πέραν των θεμάτων για την πορεία της πανδημίας συμπεριλαμβάνοντας τις καταγγελίες που ανταλλάσουν το τελευταίο διάστημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές εταιρείες.

«Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας. Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους» ανέφερε στο αρχικό κείμενο της ερώτησης ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το στίγμα της κριτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τίθεται το ερώτημα του αν η κυβέρνηση συναισθάνεται την ευθύνη της και το κυριότερο αν έχει στην πραγματικότητα σχέδιο για την αντιμετώπιση της νόσου.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040», στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Η ερώτηση είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί την περασμένη Παρασκευή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», όμως αναβλήθηκε για σήμερα λόγω των προβλημάτων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αναμένεται να βρεθεί και η πρόταση εξεταστικής για την “Λίστα Πέτσα” που στηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Η συζήτηση πάντως αναμένεται να γενικευθεί, αφού αντικειμενικά συνδέεται και με την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την «Λίστα Πέτσα» που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μια πρόταση που συγκεντρώνει δηλαδή τις 120 ψήφους που απαιτούνται από το άρθρο 68 του Συντάγματος, όπως προέκυψε από την τελευταία αναθεώρηση του 2019.

Επίσης η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών γίνεται ενώ είναι ακόμη νωπά τα σημάδια των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Μπάλλος» για την οποία η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική για ανεπάρκεια σχεδιασμού και αντανακλαστικών της κρατικής μηχανής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments