Πολιτική

Πολλαπλό μυέλωμα: Πως έγινε η διάγνωση στη Ντόρα Μπακογιάννη

Πολλαπλό μυέλωμα: Πως έγινε η διάγνωση στη Ντόρα Μπακογιάννη
Πολλαπλό μυέλωμα: Πως οι γιατροί έφτασαν στη διάγνωση της ασθένειας στη βουλευτή.

Για τη διάγνωση με πολλαπλό μυέλωμα μίλησε ανοιχτά η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν σε πρώιμο στάδιο το πρόβλημα, λόγω των εξειδικευμένων εξετάσεων που υπεβλήθη η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο του προβλήματος που αντιμετωπίζει με το γόνατό της. Η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει πολύ καλή πρόγνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής δεν θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αλλά σε ανοσοθεραπεία.

Πολλαπλό μυέλωμα: Τι είναι γνωστό για την ασθένεια

Η νόσος μπορεί να παραμείνει υπό έλεγχο και σε ύφεση για πολλά χρόνια. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πολλαπλούν μυέλωμα είναι νόσος μπου μπορεί να παραμείνει υπό έλεγχο και σε ύφεση για πολλά χρόνια. Το γεγονός δε ότι η αιματολογική κακοήθεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο καθιστά πιο βατή τη θεραπευτική πορεία της ασθενούς αλλά επιτρέπει και αισιοδοξία για την πρόγνωση της νόσου. Είναι μια κακοήθεια, της οποίας η θεραπευτική αντιμετώπιση, μπορεί να οδηγήσει σε μια καλή και ποιοτική επιβίωση, αναφέρουν ειδικοί με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr.

Τα δεδομένα, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών επιβιώνει για πολλά χρόνια με τη νόσο σε ύφεση, κάτι που θεωρείται ιατρικό άλμα καθώς μέχρι πριν από κάποια χρόνια θεωρείτο ότι το πολλαπλούν μυέλωμα δεν ήταν ιάσιμο.

Πολλαπλό μυέλωμα

Το πολλαπλούν μυέλωμα δεν είναι σπάνια νόσος, καθώς αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνόλου των αιματολογικών κακοηθειών. Παγκοσμίως, το πολλαπλούν μυέλωμα προσβάλλει περίπου 1 με 5 ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμό ετησίως και αποτελεί το 0,8% όλων των περιστατικών καρκίνου. Περίπου 39.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με πολλαπλούν μυέλωμα στην Ευρώπη, ενώ περίπου 24.000 ασθενείς καταλήγουν από τη νόσο ετησίως. Η διάμεση ηλικία διάγνωσης στην Ευρώπη είναι τα 65-70 έτη.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 500 νέες διαγνώσεις πολλαπλού μυελώματος, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι νοσούν 3.000 άτομα. Οι νεότερες διαγνωστικές και απεικονιστικές τεχνικές έχουν βοηθήσει στην πιο έγκαιρη διάγνωση και ως εκ τούτου στην πιο άμεση αντιμετώπιση της νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments