Οικονομία

Χρίστος Δήμας: Λάβαμε πρωτοβουλίες για να αυξήσουμε τα κίνητρα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Χρίστος Δήμας: Λάβαμε πρωτοβουλίες για να αυξήσουμε τα κίνητρα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα
Χρίστος Δήμας: Στα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας. Μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε πως έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αυξηθούν τα κίνητρα για επενδύσεις.

«Τα χρήματα του ΕΣΠΑ, οι δράσεις «Ερευνώ- Δημιουργώ – Καινοτομώ», τα Κέντρα Ικανοτήτων, τα Γραφεία Μεταφοράς – Τεχνολογίας αλλά και τα 500 εκ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθούν για έρευνα και ανάπτυξη στα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να είχαμε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τις τράπεζες αλλά και από το σύνολο της οικονομίας. Ωστόσο με τις κινήσεις που ήδη έχουμε ξεκινήσει ως υπουργείο, θα πετύχουμε πολλούς από τους στόχους μας, μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Δήμας.

Τι δήλωσε για την ιδιωτική χρηματοδότηση στον τομέα της έρευνας

«Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες να αυξήσουμε τα κίνητρα για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την ανάπτυξη. Η αύξηση των δαπανών από το 130% στο 200% καθιστά την Ελλάδα μία από τις ελκυστικότερες χώρες για επενδύσεις. Παράλληλα θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, επιχειρήσεις, όπως η Microsoft , Pfizer, Amazon, οι οποίες έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης παγκοσμίως» επεσήμανε ο κ. Δήμας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments