Ελλάδα

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021: Η συγκλονιστική πτώση των αλεξιπτωτιστών

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021: Η συγκλονιστική πτώση των αλεξιπτωτιστών
Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021: Αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή πτώση και στη συνέχεια παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου 2021, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την παρέλαση για την 28 Οκτωβρίου 2021.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς» ανέφερε, συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης. Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021: Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πτώση και στη συνέχεια παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τους: Ανθυπασπιστής αεροπορίας στρατού Αθανάσιος Ζιώγας, Αρχιλοχίας αεροπορίας στρατού Αλέξανδρος Ζήσιος και Μηχανικός ελληνικού στρατού ανθυπολοχαγός τεχνικός Χριστόδουλος Σταύρος.

Οι δυο αλεξιπτωτιστές που έπεσαν είναι ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Πίστας και ο Αρχιλοχίας Γεώργιος Κουτσογιάννης.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021

28η Οκτωβρίου: Πότε γιορτάστηκε πρώτη φορά η επέτειος

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει μάθημα την ημέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο. Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ. Υπήρχε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες όμως δεν παρενέβησαν.

Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments