Ελλάδα

Emvolio.gov.gr: Κλείστηκαν 30000 ραντεβού για σήμερα – Μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες

Emvolio.gov.gr: Κλείστηκαν 30000 ραντεβού για σήμερα – Μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες
Emvolio.gov.gr: Άνοιξε και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση.

Αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού για εμβόλιο στη χώρα μας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Μάλιστα μέσα στις 3 τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν δύο νέα ρεκόρ με 6.700 νέες λοιμώξεις την Τρίτη και 6.808 χθες Πέμπτη.

Ραντεβού για εμβόλιο: Πόσο αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα εμβολιαστικά κέντρα σημαντική αύξηση παρατηρείται στον προγραμματισμό για εμβολιασμού με την πρώτη δόση τις τελευταίες μέρες και μάλιστα διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μέρες. Emvolio.gov.gr

Ειδικότερα, στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός των πρώτων ραντεβού για εμβόλιο που κλείστηκαν άγγιξε τις 19.000, ενώ διαδοχικά τις επόμενες ημέρες ο αριθμός εκτοξεύτηκε πάνω από τις 25.000 με τη χθεσινή ημέρα να καταγράφει σημαντική αύξηση φτάνοντας τον αριθμό των 29.872 πρώτων ραντεβού. Παράλληλα, άνοιξε σήμερα και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών.

Προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι να έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου όσον αφορά τα εμβόλια των Pfizer, AstraZeneca και Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ραντεβού για εμβόλιο: Πως να κλείσετε για την τρίτη δόση

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο και να κλείνουν το ραντεβού τους. Αν το κάνουν νωρίτερα από το προαναφερθέν διάστημα, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει την είσοδο και τον προγραμματισμό ραντεβού. Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια, oι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet και αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Κατόπιν, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις και, στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού). Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments