Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χαλάει ο καιρός από αύριο

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χαλάει ο καιρός από αύριο
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο υδράργυρος θα πέσει 8 με 10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Αλλαγή σκηνικού έρχεται στον καιρό από αύριο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να υπάρξει μείωση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρόβλεψη για τον καιρό

Με αυξημένη σχετική υγρασία και τοπικές ομίχλες ξεκινάει η σημερινή ημέρα και οι όποιες συννεφιές από το «εγκλωβισμένο» στην περιοχή της Ιταλίας βαρομετρικό χαμηλό θα είναι στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας και άρα δεν προκαλούν ανησυχία. Όμως από αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός χαλάει με ισχυρούς βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας εξαιτίας ψυχρών αερίων μαζών που προσεγγίζουν την περιοχή μας από τα βόρεια Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο υδράργυρος θα πέσει 8 με 10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και θα φτάσει σε τιμές πιο φυσιολογικές για την εποχή που δεν θα ξεπερνούν τους 14 με 16 βαθμούς.

Προσοχή θέλουν και οι βοριάδες που στο Αιγαίο και τα ανατολικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά από την άλλη πλευρά και το Ιόνιο η θερμοκρασία θα είναι σε πιο υψηλά επίπεδα καθώς θα επικρατήσει ανατολικός άνεμος. Αυτό το σκηνικό του καιρού θα κρατήσει και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει και πάλι μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας αλλά πρόσκαιρη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού με τον μετεωρολόγο του Open να προειδοποιεί για κακοκαιρία από τις 15 Νοεμβρίου και μετά με βροχές, κρύο και χιόνια ακόμη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, το απόγευμα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στα δυτικά και κεντρικά τους 20 με 23 και στα νότια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments