Ελλάδα

Ολυμπιακή Συνεργασία 21: Κοινά γυμνάσια ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων

Ολυμπιακή Συνεργασία 21: Κοινά γυμνάσια ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων
Ολυμπιακή Συνεργασία 21: Η στρατιωτική άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ολυμπιακή Συνεργασία 21» με τη συμμετοχή της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος» και αμερικανικών δυνάμεων του 1st Battalion/16th Infantry Regiment/1st Infantry Division στο πεδίο βολής Πετροχωρίου Ξάνθης.

Ολυμπιακή Συνεργασία 21 Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με καθεστώς παρατηρητή στην άσκηση, που θα ολοκληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου, συμμετέχουν η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η «Ολυμπιακή Συνεργασία 21» διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Πρόκειται για διμερή τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων, διπλής ενεργείας με χρήση συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής.

Ολυμπιακή Συνεργασία 21

Σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της ικανότητας των συμμετεχόντων στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων συνδυασμένων όπλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments