Διεθνή

Παναγιωτόπουλος: Το ΝΑΤΟ πυλώνας παγκόσμιας σταθερότητας

Παναγιωτόπουλος: Το ΝΑΤΟ πυλώνας παγκόσμιας σταθερότητας
Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε στην Εσθονία για το 15ο ετήσιο συνέδριο της Βαλτικής για την Άμυνα.

Το μήνυμά του για το 15ο ετήσιο συνέδριο της Βαλτικής για την Άμυνα, που διοργανώνεται στην Εσθονία, έστειλε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τα F-35

«Η νέα στρατηγική έννοια πρέπει να επιδείξει ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ο κύριος πυλώνας της παγκόσμιας σταθερότητας, φάρος ελευθερίας, Δημοκρατίας, αξιών και σεβασμού για το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει ο κος Παναγιωτόπουλος.

Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και αυτό επιβεβαιώνεται από τη σχετική αναφορά στην επιστολή Μπάιντεν», ανέφερε ο υπουργός εθνικής Άμυνας.

Όσο οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον βασικό στρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, τόσο αναβαθμίζεται η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ, τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αυτό ακριβώς το πνεύμα», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News,  «αποτυπώνεται σαφώς στο συμβατικό κείμενο της συμφωνίας, όπου γίνεται αναφορά σε αμοιβαία απόφαση για περιφρούρηση ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλητικής προς τις παραπάνω ενέργειες». Παναγιωτόπουλος

Υπογράμμισε ότι η ενισχυμένη παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη πιστοποιεί «την αξία της συμφωνίας ως άξονα στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας στην περιοχή» ενώ συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι χρηματοδοτούν έργα αναβάθμισης του λιμένα και ενός τοπικού στρατοπέδου, σημαίνει ότι αυτή η εταιρική σχέση έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, προοπτική και προφανές εθνικό όφελος».

Για ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και αυτό επιβεβαιώνεται από τη σχετική αναφορά στην επιστολή Μπάιντεν» που συνοδεύει την υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments