Πως Να

Πως να διαγράψετε το Facebook οριστικά

Πως να διαγράψετε το Facebook οριστικά
Facebook: Μετά τις ανακοινώσεις του Μάρκ Ζούκερμπεργκ ανεβαίνει ο αριθμός των χρηστών ανά τον κόσμο που επιθυμούν την διαγραφή του λογαριασμού τους.

Μετά το μεγάλο blackout, αλλά και τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την είσοδο της εταιρείας στο metaverse οι χρήστες έχουν προβληματιστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φουντώσει σε μεγάλο βαθμό το κίνημα #DeleteFacebook, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για διαγραφή των λογαριασμών τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι φωνές αυτές ενισχύονται πολύ από την μεγάλη «πτώση» του. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, όταν η πλατφόρμα «έπεσε» για έξι ώρες, πολλοί κατάλαβαν ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς social media.

Πως να το διαγράψετε

  • Από έναν υπολογιστή μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις και Απόρρητο» -> «Ρυθμίσεις» -> «Οι πληροφορίες μου στο Facebook» -> «Απενεργοποίηση και Διαγραφή» -> «Μόνιμη Διαγραφή Λογαριασμού» -> «Διαγραφή Λογαριασμού».
  • Από το κινητό σας μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις και Απόρρητο» -> «Ρυθμίσεις» -> «Ιδιοκτησία και Έλεγχος Λογαριασμού»- > «Απενεργοποίηση και Διαγραφή» -> «Διαγραφή Λογαριασμού».
  • Eπίσης διαγράψτε την εφαρμογή και ανακαλέστε όλες τις άδειες που έχετε παραχωρήσει.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω βήματα αφορούν την οριστική διαγραφή του Facebook. Η απλή απενεργοποίηση του λογαριασμού δεν διακόπτει τη συλλογή δεδομένων και δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να σας έχει του «χεριού» της.

Τι είναι το metaverse

Τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει σε πρώτη φάση 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», ένα βήμα που ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας. Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι το Facebook δημιουργεί μια ομάδα εργαζομένων του αφιερωμένη στην ανάπτυξη του «metaverse», η οποία θα αποτελεί μέρος των Εργαστηρίων Πραγματικότητας, του τμήματος της εταιρείας που ήδη δουλεύει πάνω στην προώθηση της εικονικής (virtual) και της επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας και των σχετικών εφαρμογών στο πλαίσιο των social media.

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τη δοκιμή μιας νέας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις μέσω ψηφιακών προσωπικοτήτων τους (αβατάρ). «Θεωρώ αυτό το έργο ως κρίσιμης σημασίας για την αποστολή μας, επειδή το να μπορούμε να προσφέρουμε μια αίσθηση παρουσίας – σαν να βρίσκεσαι δίπλα ακριβώς στο άλλο άτομο – είναι το ιερό δισκοπότηρο της online κοινωνικής εμπειρίας», είπε ο Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Facebook Connect.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου «metaverse». «Η επένδυση (σε νέες θέσεις εργασίας) αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων. Η Ευρώπη είναι άκρως σημαντική για το Facebook και βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την ανάπτυξη του metaverse», σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments