Πολιτική

Γιάννης Ξιφαράς στο pagenews.gr: Καινοτομία το δίπλωμα οδήγησης στα 17

Γιάννης Ξιφαράς στο pagenews.gr: Καινοτομία το δίπλωμα οδήγησης στα 17
Γιάννης Ξιφαράς στο pagenews.gr: Μια κυβερνητική πρωτοβουλία γίνεται πράξη καθώς πρόσφατα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που δίνει το “πράσινο φως” για το δίπλωμα οδήγησης σε νέους που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Μια κυβερνητική πρωτοβουλία γίνεται πράξη καθώς πρόσφατα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που δίνει το “πράσινο φως” για το δίπλωμα οδήγησης σε νέους που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς δήλωσε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, πως το δίπλωμα οδήγησης στα 17, αποτελεί μια από τις καινοτομίες που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά από πολύ προσεκτική μελέτη προκειμένου να εφαρμοστεί επιτέλους και στην Ελλάδα.

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου ενώ αντίθετα, το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Ο κ. Ξιφαράς δήλωσε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου πως μέσα από τη διαδικασία που θεσμοθετήθηκε εξασφαλίζεται ότι δεν θα βγουν αλόγιστα στο δρόμο οι νέοι αλλά θα έχουν πρώτα δώσει εξετάσεις τις οποίες θα έχουν επιτύχει. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν την ίδια οδηγική ικανότητα που έχει κάποιος που πηγαίνει να δώσει δίπλωμα οδήγησης στα 18. Παράλληλα όμως θα συνοδεύονται από κάποιον μεγαλύτερο από αυτούς ο οποίος θα έχει τουλάχιστον για πέντε χρόνια το δίπλωμα οδήγησής του και δεν θα έχει πόντους σε αυτό.

Η Ελλάδα ανήκει πλέον στις χώρες που δεν χρειάζεται να ενηλικιωθείς για να πιάσεις τιμόνι όπου το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σλοβακία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαζί με το δίπλωμα οδήγησης στα 17 το υπουργείο Μεταφορών άλλαξε και ορισμένα χαρακτηριστικά στη διαδικασία των εξετάσεων όπως:

  • Διπλός έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δειγματοληπτικός έλεγχος στις θεωρητικές εξετάσεις
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση κάμερας μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Το οπτικοακουστικό αυτό υλικό θα διατηρείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
  • Διευρύνεται το σώμα των εξεταστών
  • Δημιουργείται ο θεσμός των εποπτών
  • Ο εκπαιδευτής θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments