Κόσμος

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο εξετάζει κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο εξετάζει κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων
Κορωνοϊός: Το Βέλγιο εξετάζει κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κρούσματα.

Ο κορωνοϊός φέρνει νέες ανακατατάξεις και στο Βέλγιο, το οποίο σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κρούσματα και τους θανάτους σκέφτεται να πάρει νέα μέτρα στη χώρα. Το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης όπου δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις, καθώς και η τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται να προτείνει στη βελγική κυβέρνηση η Επιτροπή ειδικών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «Le Soir». Την ίδια στιγμή μερικό lockdown επέβαλλε η Ολλανδία. Κορωνοϊός

Η κυβέρνηση του Βελγίου προτείνει είτε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων είτε την είσοδο σε αυτά με “self test” για τους εμβολιασμένους και με PCR τεστ για τους ανεμβολίαστους. Το μέτρο ενδέχεται να διαρκέσει για 3-4 εβδομάδες σχεδόν ένα μήνα ενόψει των Χριστουγέννων και στην συνέχεια η εισόδος σε αυτά τα μαγαζιά θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με χαρτί νόσησης.

Ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις προτείνεται να περιοριστεί στα 50 άτομα, ενώ προτείνεται και η γενικότερη μείωση των κοινωνικών επαφών. Επιπλέον, η επιτροπή ειδικών, αναμένεται να προτείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από την ηλικία των 9 ετών (έναντι από 12 ετών που ισχύει σήμερα), καθώς στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι άλλοι χώροι θεαμάτων θα παραμείνουν ως έχει ανοιχτοί, ωστόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και η είσοδος με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο κορωνοϊός φέρνει υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα

Τό Βέλγιο θα ανοίξει και την πλατφόρμα για τρίτη δόση των ατόμων άνω των 65 ετών και όσων ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα λειτουργήσουν, αλλά η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τέλος, το πιο σημαντικό μέτρο που προτείνεται είναι η υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να υπάρξει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και μείωση των κοινωνικών επαφών.

Οι προτάσεις της επιτροπής των ειδικών θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της βελγικής κυβέρνησης που θα συνεδριάσει στις 17 Νοεμβρίου. Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 516 άτομα στην εντατική

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας του Βελγίου Φρανκ Βαντενμπρούκε δήλωσε χθες, Κυριακή, 14 Νοεμβρίου στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM News ότι «το ψυχολογικό ορόσημο των 500 ασθενών με Covid στην εντατική έχει ξεπεραστεί». «Υπάρχουν 516 άτομα στην εντατική», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι το Βέλγιο διαθέτει συνολικά 2.000 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αλλά 117 από αυτά δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Βαντενμπρούκε, είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν πιο αυστηρά τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Δήλωσε επίσης ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον το πείραμα που διεξάγεται στο Oude Markt στο Leuven όπου θα υπάρχει ένα σημείο ελέγχου όπου οι άνθρωποι θα έχουν ένα βραχιόλι που θα τους επιτρέπει την είσοδο στην εστίαση. Για να παραμείνουν ανοιχτά τα νυχτερινά κέντρα, θα δέχονται μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments