Τεχνολογία

Μεξικό: Στα ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο δίκτυο WiFi

Μεξικό: Στα ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο δίκτυο WiFi
Μεξικό: Η πόλη μπήκε μέσα στα ρεκόρ Γκίνες, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο WiFi σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Μεξικό μπήκε και επίσημα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο. Η Πόλη του Μεξικού είναι η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία διαθέτει πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi.

Πιο συγκεκριμένα, το πιστοποιητικό από τους ιθύνοντες του βιβλίου Γκίνες δόθηκε στην δήμαρχο της πρωτεύουσας του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ (η οποία πιθανότατα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας το 2024).

Πόσα WiFi spots διαθέτει

Η Πόλη του Μεξικού έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους και 21.500 σημεία πρόσβασης σε wifi (hotspots) που είναι δημόσια και δωρεάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γκίνες για την Λατινική Αμερική Κάρλος Τάπια.

Από την πλευρά της, η Σάινμπαουμ σημείωσε πως η διάκριση αυτή επιβραβεύει την πολιτική «δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους», καθώς υπάρχουν πολλές φτωχές οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Γκίνες

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες (αγγλικά: Guinness World Records), είναι μία σειρά βιβλίων που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο Γκίνες θεωρείται ως το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ιστορικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 στο Λονδίνο και έκανε από εκείνο το έτος ρεκόρ πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε σε ποικίλες κατηγορίες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης πολλά ρεκόρ που ενώ αρχικά περιλάμβανε στην συνέχεια διαγράφτηκαν καθώς θεωρήθηκαν ότι προσκρούουν σε θέματα ηθικής ή ήταν απλά ανούσια, όπως τα ρεκόρ κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών ή η καταγραφή της πιο βαριάς γάτας του κόσμου.

Υπεύθυνη για την έκδοση του βιβλίου είναι η Guiness World Records Ltd., η οποία και κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματά της κυκλοφορίας του παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους εκδότες (copyright για την ελληνική γλώσσα Εκδόσεις «Χρυσή Πέννα»):

Η προσπάθεια να καταρριφθούν ρεκόρ ή να δημιουργηθούν καινούργια, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Όλες οι προσπάθειες για δημιουργία ρεκόρ γίνονται αποκλειστικά και μόνο με απόλυτη ευθύνη και κίνδυνο αυτών που τις κάνουν. Η Guiness World Records Ltd. και οι κατά τόπους συνεργάτες της, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν θάνατο ή τραυματισμό οποιουδήποτε μεγέθους που τυχόν θα συμβούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ, ενώ διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να δημοσιεύσει ή όχι οποιοδήποτε ρεκόρ στο βιβλίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments