Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς επιχειρήσεις καθώς και στο εσωτερικό της χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έκανε την δική της δήλωση αποδίδοντας φόρο τιμής στις ένοπλες δυνάμεις. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία.

Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε.

Χρόνια πολλά!» Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας ανήρτησε στο Twitter ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, «οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών.

Η αφοσίωσή σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια

Και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εύχεται χρόνια πολλά σε στελέχη και στρατεύσιμους, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Twitter:

«Με τη δική σας αφοσίωση στο καθήκον και με την ενότητα του λαού μας η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα, τα εθνικά της συμφέροντα και το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments