Πολιτική

Κικίλιας: Τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 151%

Κικίλιας: Τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 151%
Κικίλιας:«Tον Σεπτέμβριο του 2021 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 151% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει σε δήλωσή του ότι, «Επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Σεπτέμβριο του 2021 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 151% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν αυξημένη κατά 124,4%. Αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα για τον τουριστικό κλάδο, το εμπόριο, τους επαγγελματίες της αγοράς», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός.

Κικίλιας: Θα καταφέρουμε να βγούμε από την περιπέτεια πιο δυνατοί, με πιο ισχυρούς θεσμούς.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον Αντέννα ανέφερε ό, τι, ο τουρισμός βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την υγεία. Και αυτό αποδείχθηκε, καθώς μπορέσαμε σε δύο χρόνια να «ξαναμπραντάρουμε» τη χώρα ως έναν ασφαλή προορισμό, κάτι που βοήθησε τον τουρισμό τα μέγιστα, αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Κικίλιας: Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ακόμα και όταν δεν υπήρχε εμβολιασμός, είχαμε τουριστικό προϊόν το 2020, όταν δηλαδή δεν είχαμε εμβόλια ακόμα και ήταν κλειστές όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες, επειδή φτιάξαμε ένα εξαιρετικό σύστημα testing, νοσοκομείων αναφοράς, κέντρων υγείας, αεροδιακομιδών και συνεργαστήκαμε με τον τουριστικό τομέα, τους ξενοδόχους, με ξενοδοχεία καραντίνας, με ιδιώτες γιατρούς που μπήκαν μέσα στο σύστημα του testing», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Μέσα σε 1,5 χρόνο δημιουργήσαμε νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλάβαμε πάνω από 10.000 υγειονομικούς, φτιάξαμε ένα άρτιο πρόγραμμα εμβολιασμού, από τα καλύτερα τα οποία υπάρχουν.

Εστιάζοντας στα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημείωσε τα εξής: «Και φέτος με τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα, με το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας, ενώ είχαμε εκτιμήσεις για 5-6 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 12 δισ. ευρώ. Αν και είμαστε στο Νοέμβριο, έχουμε ακόμα τουρίστες και επισκέπτες στη Ρόδο, στην Κρήτη.

Έτσι ζει η ελληνική κοινωνία και η μέση ελληνική οικογένεια και θεωρώ ότι είναι πολύ έντιμο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, “έκανα μια συμφωνία με την κοινωνία ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα πάμε σε lockdown. Θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα τα οποία πρέπει, προστατεύοντας και τους ανεμβολίαστους, συμβουλεύοντας και τους εμβολιασμένους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά στο επόμενο βήμα”», υπογράμμισε.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθησή ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από την περιπέτεια πιο δυνατοί, με πιο ισχυρούς θεσμούς και σίγουρα με την έξωθεν καλή μαρτυρία και την αποδοχή από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και από όλο τον πλανήτη, ότι κάναμε μια πολύ καλή δουλειά, είπε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments