Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε επενδυτές και συνάντησή του με το Λόρδο Bilimoria

Μητσοτάκης: Πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε επενδυτές και συνάντησή του με το Λόρδο Bilimoria
Σειρά συναντήσεων με επενδυτές και με τον Λόρδο Billimoria είχε κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σειρά συναντήσεων με επενδυτές και με τον Λόρδο Billimoria είχε κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σειρά συναντήσεων με επενδυτές και με τον Λόρδο Billimoria είχε κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι επαφές αυτές , προϊόν της δυναμικής εξωστρέφειας της Κυβέρνησης και της ανάδυσης πλέον της Ελλάδας ως ασφαλούς τόπου υλοποίησης άμεσων ξένων επενδύσεων που συνοδεύονται από σειρά φιλικών νομοθετικών ρυθμίσεων, στοχεύουν στην προβολή και κατοχύρωση του νέου brand name της χώρας στους παγκοσμίως οικονομικά δρώντες.

Συγκεκριμένα στις συναντήσεις συμμετείχαν οι επικεφαλής χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων καθώς και οι επικεφαλής επιχειρήσεων διεθνούς εμβέλειας στους τομείς της ενέργειας, του real estate, των υποδομών, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, οι οποίες αποτυπώνονται στις εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση στήριξε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, ότι η απασχόληση αυξήθηκε και η ανεργία μειώνεται διαρκώς, ενώ η ανάπτυξη στη χώρα προέρχεται πλέον και από επενδύσεις σε νέους τομείς, όπως αυτοί της τεχνολογίας και της πράσινης οικονομίας.

Επισήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον και μια κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους ξένους επενδυτές για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα σημειώνοντας μεταξύ άλλων τον ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό και τη λειτουργία του portal gov.gr, το οποίο διευκολύνει την αλληλεπίδραση των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος.

Στο ίδιο πλαίσιο, στάθηκε στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για τη μείωση των φόρων και κυρίως στη σταθερότητα του πλαισίου που προσφέρει πλέον η Ελλάδα στους ξένους επενδυτές.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό την εμπιστοσύνη των αγορών και το γεγονός ότι η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Κατά τις συναντήσεις, η ελληνική πλευρά κατέγραψε το έντονο ενδιαφέρον για τη συνέχιση του κύματος των ξένων επενδύσεων που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, από επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι Microsoft, Pfizer, Cisco και Digital Realty.

Οι επενδυτές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα σημειώνοντας θετικά τις αλλαγές που υλοποιούνται στη χώρα και αλλάζουν την οικονομία κάνοντάς την πιο ελκυστική για επενδύσεις.

Μιλώντας για τις νέες δυνατότητες της χώρας, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση των φόρων και το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον -στοιχεία που καταγράφονται στις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών για την Ελλάδα- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ταλέντο και τις δεξιότητες των Ελλήνων που ζουν εντός και εκτός της χώρας.

Σημείωσε ως προς αυτό πως οι επιχειρήσεις που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα προσφέρουν καλά αμειβόμενες -και συχνά υψηλής εξειδίκευσης- θέσεις εργασίας σε Έλληνες, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αντιστροφή του brain drain που έπληξε τη χώρα την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης με έμφαση τα φορολογικά κίνητρα που θέσπισε η κυβέρνηση για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως μόνιμη φορολογική έδρα αλλά και για τους Έλληνες που επιλέγουν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Στον Λόρδο Karan Bilimoria της Τσέλσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στη συνάντηση τους ,εξειδίκευσε τις δυνατότητες που έχει ο επιχειρηματίας ,με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο , για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Λόρδος Bilimoria, με καταγωγή από την Ινδία, είναι ιδρυτής της Cobra Beer, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες μπύρας στη Βρετανία, και πρόεδρος της Cobra Beer Partnership Limited, μίας κοινοπραξίας με τo μεγαλύτερο οικογενειακό ζυθοποιείο παγκσμίως, το Molson Coors.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Λόρδος Bilimoria δήλωσε χαρούμενος από τη συνάντηση και την «εξαιρετικά ευρείας θεματολογίας» συζήτησή του με τον πρωθυπουργό. Επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παγκόσμιους ηγέτες που έχει γνωρίσει, ενώ τόνισε ότι γνωρίζει σε βάθος και αριστεύει στα θέματα του επιχειρείν και της οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments