Πολιτική

Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά όχι για τις πορείες – Καμία συζήτηση για lockdown

Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά όχι για τις πορείες – Καμία συζήτηση για lockdown
Βορίδης: Για την πορεία των εμβολιασμών, τους ανεμβολίαστους, το ζήτημα με τις εκκλησίες και τον κορωνοϊό και άλλα θέματα, μίλησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Για την πορεία των εμβολιασμών, τους ανεμβολίαστους, το ζήτημα με τις εκκλησίες και τον κορωνοϊό και άλλα θέματα, μίλησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Για τις εκκλησίες

“Όργανα της Πολιτείας μπορεί να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους ναούς, όπως κάνουν σε όλους τους άλλους χώρους. Οι έλεγχοι δεν μπορεί να είναι σε όλους, είναι δειγματοληπτικοί” δήλωσε ο κ. Μάκης Βορίδης ενώ έκανε λόγο για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία για τις πορείες. “δεν είδα τέτοια ανησυχία για άλλους χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι πορείες. Έχουμε βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εκκλησίες. Μπορώ να πω ότι αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικών προκαταλήψεων”.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Για την πιθανότητα για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ. Βορίδης είπε πως «τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, που λέει ότι αν υπάρχει ηπιότερο μέτρο, ακολουθείται το ηπιότερο μέτρο», αναφέροντας ότι εγείρεται και ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, λέγοντας ενδεικτικά «τι θα κάνουμε; Θα βάζουμε τον άλλον με το ζόρι στο κρεβάτι, θα του τραβάμε το χέρι και θα του κάνουμε το εμβόλιο; Η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιου είδους κύρωση». 

«Το δίλλημα δεν είναι υγεία ή οικονομία, τα μέτρα πρέπει να αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών και το θέμα είναι αν δουλεύουν τα μέτρα. Σε ότι αφορά τους αριθμούς, οι εμβολιασμοί βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες, έχουμε μισό εκατομμύριο νέα ραντεβού για εμβολιασμούς», επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Για το ενδεχόμενο lockdown

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «εμείς ως Κυβέρνηση δεν συζητάμε το lockdown, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό».

Συμπλήρωσε πως «εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής, για λόγους δικαιωμάτων, για λόγους κατανομής του βάρους». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, «η Γερμανία βρέθηκε στην ανάγκη να αγοράζει κλίνες ΜΕΘ από γειτονικές χώρες, επειδή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κακό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας η Γερμανία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments