Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Οικουμενικό Πατριάρχη: Να υπερασπιστούμε την επιστήμη και τη ζωή

Συνάντηση Τσίπρα με Οικουμενικό Πατριάρχη: Να υπερασπιστούμε την επιστήμη και τη ζωή
Συνάντηση Τσίπρα με Οικουμενικό Πατριάρχη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ όπου έστειλε μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να υπερασπιστούν τη ζωή αλλά και την επιστήμη.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας όπου έστειλε μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να υπερασπιστούν τη ζωή αλλά και την επιστήμη.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε τις ευχές του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για υγεία και δύναμη προκειμένου να συνεχίσει να μεταδίδει το πανανθρώπινο και οικουμενικό μήνυμά του για ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Εξήρε την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως: “Να θυμηθώ επίσης την πολύ σημαντική συνεισφορά και παρουσία σας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας ανθρωπιστικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016. Είναι σημαντικό, ιδίως στις ημέρες μας που χάνετε αυτή η ανθρώπινη διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδεικνύεται η διάσταση του φόβου απέναντι στο διαφορετικό, να υπενθυμίσουμε αυτή τη διάσταση. Όπως επίσης και τα διαρκή σας μηνύματα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που βρεθήκαμε μαζί το 2019, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα του κοινωνικού αποκλεισμού”.

Για τον εμβολιασμό

“Αλλά και τέλος το πιο πρόσφατο, το πιο αν θέλετε επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό” σημείωσε για το ζήτημα του εμβολιασμού ο κ. Τσίπρας.

Τι ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

“Είναι τόσο απλό κι όμως δεν πείθονται πολλοί άνθρωποι. Τόσο απλό. Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Από το Φανάρι, όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά όλοι μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, μεταφέροντας και μεταφράζοντας το μήνυμα του ευαγγελίου κάτω από τα σημερινά δεδομένα. Το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι αναλλοίωτο κι έχει ως κέντρο την αγάπη.

Μίλησα και χθες για την αγάπη ως τον κεντρικό άξονα της πίστεώς μας και της δράσεως μας. Και με αυτό προχωρούμε. Και για την πανδημία και για το προσφυγικό και για την κλιματική αλλαγή. Για όλα τα θέματα το Πατριαρχείο μας εκφράζει το μήνυμα του ευαγγελίου και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν εν ειρήνη και ευημερία. Αυτό κάνουμε. Είναι χρέος μας να το κάνουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments