Οικονομία

ΚΕΠΕ: Υγεία και ενέργεια οι δύο προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας

ΚΕΠΕ: Υγεία και ενέργεια οι δύο προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας
ΚΕΠΕ: Το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγικότητας της Ελλάδας στην ετήσια έκθεσή του αναφέρει πως δύο είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, η Υγεία και η Ενέργεια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγικότητας της Ελλάδας στην ετήσια έκθεσή του αναφέρει πως δύο είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, η Υγεία και η Ενέργεια.

Για την Υγεία

Η Ελλάδα έχει μειώσει την αναποτελεσματική χρήση των πόρων στο σύστημα υγείας τα τελευταία έτη, ενώ το σχέδιο Ελλάδα 2.0 μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματική κατανομή των πόρων. Οικονομία

Ενεργειακά

Η Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση εφάρμοσε αρκετές μεταρρυθμίσεις για την εναρμόνιση με περιβαλλοντικούς στόχους, επιτυγχάνοντας μείωση των κατά κεφαλήν εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και της έντασης των εκπομπών GHG από την κατανάλωση ενέργειας, η οποία είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ-27. Επίσης, διεύρυνε τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας και έθεσε ως στόχο την απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028, αναπτύσσοντας ένα Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές.

Κρίσιμη η παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα

Ειδικότερα, η παρούσα έκθεση υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Αναλύονται μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, τις επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, την εφαρμογή καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις κλαδικές εξελίξεις και την περιφερειακή διάσταση της παραγωγικότητας, και τους δείκτες ανταγωνιστικότητας, μαζί με πιθανούς κινδύνους και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εντός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στρατηγικής ανάπτυξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments